Breaking news

Dezinformare marca Mediafax: La mitingul pro Antena 3 au fost doar 2000 de persoane, majoritatea pensionari

Agenția de presă Mediafax, cea mai cunoscută din România, a dezinformat în mod grosolan și neprofesionist, în legătură cu numărul participanților la plimbarea de duminică de la Palatul Cotroceni, inițiată de vedeta Antena 3, Mircea Badea. Dacă Anastase număra în plus în Parlamentul României, cei de la Mediafax au numărat în minus și au avansat cifra de doar 2000 de persoane.

mediafax - miting antena 3Peste 2.000 de persoane au manifestat pro-Antena 3 în faţa Palatului Cotroceni. Jurnalişti de la alte televiziuni, întâmpinaţi cu ostilitate şi agresaţi”, așa titra duminică seară Mediafax.

După care agenția a precizat că: Manifestaţia pro-Antena 3 care a avut loc, fără autorizaţie, duminică, în zona Palatul Cotroceni şi la care unii jurnalişti au fost agresaţi s-a încheiat, circulaţia rutieră fiind reluată pe toate arterele din perimetru.

Dacă în privința autorizației de protest, Mediafax avea dreptare, întrucât așa ceva nu a existat, în privința numărului de persoane prezente la plimbarea de la Cotroceni, agenția a mințit în mod grosolan. Minimizând numărul participanților pentru a reduce importanța manifestației.

În jurul orei 18.00 la Palatul Cotroceni se aflau cel puțin 20.000 de persoane. Șoseaua Cotroceni din dreptul Muzeului Cotroceni și până la colț cu Marinescu, era plină de oameni pe ambele sensuri de mers. La fel era și pe Bulevardul Marinescu, unde pe ambele sensuri de mers, inclusiv pe trotuarul dinspre Cotroceni, erau mii de persoane, că nu mai aveai unde să te strecori.

Cât privește aprobarea pentru protest, nu prea avea cum să fie așa ceva din moment ce era vorba doar de o plimbare de seară în jurul Palatului Cotroceni în semn de protest față de confiscarea sediului Antena 3. Însă numărul uriaș de participanți la plimbare a făcut ca forțele de ordine să nu intervină în niciun fel pentru a stopa manifestarea, întrucât ei erau câteva sute și depășiți numeric fiind, ar fi ieșit măcel.

harta cotroceni

>