Breaking news

Dezastrul de la BAC, lasă facultățile fără studenți

Efect de domino după dezastrul național de la examenul de bacalaureat. Pentru că mai puțin de 100.000 de absolvenți de clasa a XII-a au reușit să promoveze BAC-ul, universitățile nu au cum să își ocupe locurile scoase la concurs pentru studenți.

admiterefacultateÎn acest an, concurența pentru admiterea la facultăți va fi inexistentă ca urmare a numărului mic de elevi care au promovat examenul de bacalaureat. Din acest motiv, universitățile sunt obligate ca în toamnă so organizeze o a doua sesiune de admitere, după finalizarea sesiunii din toamna a BAC-ului.

Rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, Nicolae Robu a declarat pentru HotNews.ro, că “este trist ca acestea sunt rezultatele, dar aveam nevoie de un moment al adevarului. În universități vom avea, fără îndoială, de organizat o a doua sesiune de admitere în toamnă, pentru că nu avem cum să ne ocupăm locurile acum“.

Robu speră ca ”după acest duș rece, elevii se vor pune pe învățat și la toamnă vor obține rezultate mai bune“.

Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației și cercetării, promovabilitatea la nivel național la examenul de bacalaureat este de 44,47%, înaintea soluționării contestațiilor. Cel mai mare procent de promovabilitate s-a înregistrat în jduețul Suceava, de 65%.

>