Breaking news

Dezastru total la sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Promovabilitatea este de aproximativ 21%

Din cei peste 87.000 de absolvenți de liceu care au susținut bacalaureatul în sesiunea de doamnă, doar 20,7% au și promovat examenul de maturitate. Semn că elevii nu s-au omorât cu învățatul.

bacalaureat 2013Potrivit datelor furnizate de Ministerul Educației, doar 20,7% dintre candidaţii la bacalaureat, sesiunea de toamnă, au obţinut medie de promovare, rezultate preliminare(90% din rezultate), centralizate în data de 1 septembrie, până la ora 21.00.

Afişarea rezultatelor la centrele de examen se va face pe data de 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor putea fi depuse, în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00 – 16.00.

Soluţionarea contestaţiilor este programată în zilele de 3 şi 4 septembrie, iar rezultatele finale vor fi făcute publice joi, 5 septembrie.

Procentul de promovabilitate este infinit mai mic decât cel înregistrat în sesiunea de vară. Când, după rezolvarea contestaților, procentul de promovabilitate la bacalaureat a fost de 56,4%.

În sesiunea de toamnă a bacalaureatului, 309 elevi au fost dați afară din examen pentru că au încercat să copieze, au folosit telefoanele mobile și au schimbat ciornele între ei.