Breaking news

Dezastru la BAC. Procentul de promovablitate la nivel național este de sub 50%

loading...

Rezultate foarte slabe la bacalaureatul din acest an. Peste 50% dintre candidați nu au promovat examenul.Este cel mai mic procent de promovabilitate la BAC de după 1990.

AFISARE REZULTATE BACALAUREAT - IASIPotrivit unei centralizări parțiale, promovabilitatea la bacalaureat 2011, este de aproximativ 50% la nivelul ţării. Procentul de promovabilitate final pentru examenul de bacalaureat va fi centralizat până în seara zilei de duminică.

Note extrem de mici s-au acordat în acest an la BAC. Dificultatea subiectelor și-a spus cuvântul, fapt ce a dus ca la mai multe licee din țară niciun elev să nu promoveze BAC-ul. este cazul Grupulul Şcolar Auto din Drobeta Turnu Severin dar și al Grupului Şcolar din Călugăreni, unde nici măcar un elev nu a promovat examenul. Situație similară se înregistrează și la două licee din Timișoara.

În cel puţin patru judeţe s-a înregistrat o promovabilitate sub 45%. La Liceul Agricol din Halânga, jud. Mehedinţi, din cei 150 de elevi care au susţinut examenul, niciunul nu a promovat. Cei mai mulţi au luat note între 1 şi 3. În judeţul Mehedinţi, promovabilitatea este de 27,5%, după ce anul trecut era 82%

În Capitală, Liceul Spiru Haret se bucură de o promovabilitate de 100%, în timp ce la Liceul Jean Monet, media de promovabilitate este de 75%. Tot aici, un elev a obţinut media 10, potrivit lui Marian Banu, inspector şcolar Bucureşti.

Publicarea mediilor se face însă până duminică la ora 16.00. Elevii picați la sesiunea din vară, mai au o șansă în sesiunea din toamnă a BAC-ului.

loading...