Breaking news

Dezastru în Italia. 35 de morţi după ce un pod s-a prăbuşit în Genova. Un român şi-a pierdut viaţa

Italia este în stare de şoc după ce un pod in Genova s-a prăbuşit. Cel puţin 35 de persoane, printre care un român, 13 persoane unt rănite grav iar altele 10 sunt de negăsit.

Podul Morandi, considerat una dintre cele mai mari reuşite de arhitectură şi urbanism din Italia, s-a prăbuşit marţi, în jurul prânzului. Bucăţi uriaşe de beton armat au căzut ca nişte ghiulele peste depozitele unei fabrici. Maşinile aflate în acel moment pe pod, au căzut în gol peste 70 de metri, când puntea şi un pilon s-au rupt în bucăţi.

Pe pod, în momentul prăbuşirii, erau în jur de 30 de vehicule. Unele au aterizat direct în albia râului care trece pe sub pod sau pe calea ferată din apropiere. Altele au fost prinse între bucăţile imense de beton armat desprinse.

Prăbuşirea unuia dintre turnuri şi a unei bucăţi de carosabil de câteva sute de metri s-a resimţit în Genova ca un cutremur.

Inaugurat cu 51 de ani în urmă, podul Morandi a avut probleme tehnice încă de la început, iar costurile întreţinerii au fost uriaşe.

Podul era unul dintre principalele noduri de circulaţie din Genova, lega autostrada A10, care vine din Franţa, cu A7, care ajunge la Milano.

În momentul prăbuşirii, se lucra chiar la consolidarea construcţiei.  Potrivit autorităţilor italiene, una dintre cauzele dezastrului ar fi cedarea structurii de rezistenţă, în contextul reabilitării, dar şi după ce o furtună extrem de puternică a lovit Genova.

Un român se numără printre persoanele decedate în urma prăbuşirii podului.

O echipă consulară mobilă, condusă de șeful oficiului consular de la Torino, s-a deplasat la locul incidentului și la spitalele din zonă pentru a acorda asistență consulară. Conform datelor preliminare obținute, până la acest moment, de echipa consulară mobilă aflată la fața locului, printre persoanele decedate a fost identificat și un cetățean român”, transmite MAE într-un comunicat.