Breaking news

DEX online se alătură protestului Wikipedia

Dex online susţine greva legilor aflate în dezbatere în SUA, care ar urma să confere trusturilor media “puteri fără precedent în îngrădirea libertăţii de exprimare pe internet”.

Utilizatorii site-ului DexOnline.ro au fost întâmpinaţi miercuri, 18 ianuarie 2012, de un mesaj prin care deţinătorii dicţionarului online se solidarizează cu grava din Statele Unite. Românii de la DexOnline.ro avertizează că în cazul în care legile SOPA şi PIPA ar fi adoptate în SUA, acelaşi lucru s-ar putea întâmpla în scurtă vreme şi în Uniunea Europeană.

“Pe 18 ianuarie, DEX online va afişa un mesaj de protest pe fiecare pagină”, se mai arată în avertismentul de întâmpinare, de astăzi.

PIPA sau PROTECT IP (Actul pentru Prevenirea Pericolelor Online Reale la adresa Creativităţii Economice şi Furtul Proprietăţii Intelectuale) este un proiect de lege propus în Senatul SUA, care ar da guvernului american şi deţinătorilor de drepturi de autor puteri fără precedent asupra website-urilor bănuite că încalcă aceste drepturi, inclusiv asupra site-urilor aflate în afara SUA. Votul pentru aprobarea PIPA este programat pentru 24 ianuarie 2012.

SOPA (Actul pentru Stoparea Pirateriei Online) este o versiune de lege similară, propusă în Camera Reprezentanţilor din SUA. Pe 15 ianuarie 2012, audierile privind SOPA au fost amânate până la “ajungerea la un consens” cu privire la ce se doreşte de la o astfel de lege.

valentin.spinu@exclusivnews.ro

>