Breaking news

Dezvăluiri pe blog. Năstase a făcut public documentul secret al FMI

Adrian Năstase a publicat pe blogul să un document al FMI din pricina căruia el fost criticat de Băsescu, preşedintele spunând-i acestuia că insinuările sunt o propagandă de tip „bolşevic”.

ZECE PENTRU ROMANIA 2008 - GALAAdrian Năstase răspunde dur la spusele lui Băsescu și publică un document „secret” al FMI pe blogul său.  Năstase spune că „documentul a fost trimis guvernului român pentru ca guvernul român să şi-l însuşească şi să-l trimita apoi, oficial, la Washington” şi că a suferit unele modificari în urma negocierilor din ultimile zile.

“Din cate stiu eu, Delegatia FMI nu ne-a contactat pentru a ne cere opinia in legatura cu un text pe care, oricum, il tin secret. Un text care, din informatiile mele, cel putin in varianta din 3 mai, este extrem de dur ( inclusiv in ceea ce priveste “reforma” in domeniul medical, pentru perioada 2010-2013 – numar de paturi, cheltuieli cu medicamentele,  cu medicii, reduceri cu 0,8% din PIB ,  prin reducerea cheltuielilor sociale,  prin disponibilizari in societatile de stat, inclusiv pregatirea pentru privatizare a transportului CFR marfa, a inceperii privatizarii TAROM, masuri dure in sectorul energetic – inclusiv la Oltchim). De aceea, m-am gandit sa pregatesc o NOTA – Pro Memoria – cu unele observatii in legatura cu felul in care este condusa, de sapte ani, politica economica a Romaniei de catre Regimul Basescu.” , scrie Adrian Năstase pe blog.

Iată aici textul integral al documentului FMI