Breaking news

Detalii importante pe care nu le știai despre polița ta RCA

Deși toată lumea știe faptul că o poliță RCA este obligatorie, conform legilor de pe teritoriul României, există foarte mulți șoferi care nu cunosc toate detaliile acestei asigurări.

În felul acesta nu poți folosi polița la adevărata sa valoare și poți avea de multe ori senzația că ești nedreptățit atunci când ești în situația de a fi despăgubit. De asemenea, în cadrul altor asigurări facultative, cum este CASCO, dacă nu cunoști termenii și condițiile poliței s-ar putea să ți-o fi făcut degeaba.

         Este foarte important ca atunci când îți alegi oferta pentru asigurarea RCA să te interesezi de termenii și condițiile asigurării și să nu te temi de a alege o poliță ceva mai scumpă. Asigurările RCA prea ieftine nu sunt la fel de eficiente și acoperă situații mai restrânse sau te despăgubesc minimal, punându-te într-o postură mai dificilă dacă ai ghinionul de a face vreun accident.

Iată câteva detalii importante pe care nu le știai despre polița ta de asigurare RCA:

  •       Dilema cârligului

         Foarte mulți șoferi aduc comentarii și susțin posibilitatea nedespăgubirii prin RCA a cârligului de tractare în urma unui accident. Dacă ai un cârlig de tractare de la Autogedal.ro avariat în urma unui accident în care tu ești prejudiciatul, repararea acestuia va fi acoperită de polița vinovatului. Acesta nu este lăsat pe dinafară, decât în cazuri mai complicate reprezentate de o asigurare CASCO. În cazul acesteia din urmă, este vorba despre o sumă mică, suplimentară, care să acopere și cârligul de tractare.

  •       Cazul războiului

         Este foarte răspândită credința conform căreia în situații de război, asigurarea RCA nu te despăgubește pentru anumite avarii. O astfel de informație este falsă. Însă trebuie să știi că dacă autovehicului tău este implicat în acțiuni teroriste sau de război, cu siguranță polița nu va acoperi niciun prejudiciu. Este de la sine înțeles faptul că acțiunile violente realizate din proprie voință nu sunt îndreptățite sau acoperite de nicio companie de asigurări.

  •       Sumele de despăgubire

         Trebuie să fii foarte atent atunci când decizi bugetul în care te încadrezi cu asigurarea ta RCA. Fiecare asigurător își rezervă dreptul de a stabili o anumită sumă maximă de despăgubire a vehiculelor sau persoanelor implicate în accidente. Cu cât asigurarea va fi mai ieftină, cu atât vor fi și sumele de despăgubire mult mai mici.

  •       Vinovăția conștientă

În momentul în care ești parte a unui accident trebuie să știi că despăgubirile ar trebui să poată fi accesate fără dificultăți și în cel mai scurt timp. Dar dacă se dovedește că acel accident are caracter intenționat, lucrurile se schimbă. Dacă ai produs accidentul cu bună știință și cu intenție, despăgubirile alocate nu vor fi distribuite și acest aspect este valabil în cadrul oricărui tip de asigurare.

         În concluzie, cel mai bine este să te orientezi după asigurări RCA ceva mai scumpe, dar mai sigure, care să te protejeze cu adevărat în situațiile de accident. Nu uita să citești cu mare atenție termenii și condițiile asigurării pentru a fi convins că acea poliță te avantajează în mod corespunzător.

Sursa foto: pexels.com

>