Breaking news

Despre igiena intimă sustenabilă, cu Enroush

 

Pentru femeia anului 2022, societatea are multe de oferit în ceea ce privește serviciile de sănătate și produsele de igienă intimă. Cu toate acestea, nu toate produsele sunt fabricate luând în considerare impactul pe care l-ar putea avea nu doar asupra sănătății femeii, ci și asupra mediului înconjurător. În schimb, Enroush aduce pentru tine produsele de igienă perfecte care nu au grijă doar de nevoile tale biologice, ci și de siguranța și sănătatea mediului înconjurător. Pentru că între om și natură ar trebui să existe o relație de prietenie, nu de parazitism!

Ingiena intimă face referire, în primul rând, la procesul menstrual.Menstruatia nu ar trebui să ridice vreodată probleme de ordin social și emoțional – este un proces firesc, normal din punct de vedere biologic. Iar ce se încadrează în tiparele de „normalitate” nu ar trebui considerat tabu, jignitor, umilitor sau în orice alt fel. Ingiena intimă sustenabilă presupune adoptarea unui comportament care minimalizează impactul negativ asupra mediului înconjurător, deci a acelor produse care, pe cât este posibil, sunt biodegradabile și fabricate din materiale organice.

Aceasta este abordarea pe care Enroush a avut-o în vedere atunci când a pus la dispoziția femeilor absorbante organice, realizate 100% din bumbac, un material vegetal find care are grijă de pielea sensibilă și nu este extras pe cale chimică. Dincolo de faptul că produsele Enroush sunt realizate din bumbac certificat, acestea nu conțin parfumanți, pesticide, OMG-uri sau chiar înălbitori și plastic. Așadar, nimic care ar putea compromite sănătatea sistemului reproducător. Pentru că știm că între om și natură trebuie să existe comuniune și echilibru!

Igiena intimă sustenabilă presupune și punerea la dispoziția publicului a informațiilor necesare pentru gestionarea corectă a perioadei menstruale. Există nevoie de educație în mai multe direcții, cum ar fianticonceptionalele, diferitele afecțiuni și boli care se pot dezvolta în urma întreținerii relațiilor sexuale, metodele de protecție – din păcate, abordarea acestor concepte este încă deficitară, ceea ce duce la dezinformare și diferite scenarii specifice. Pentru a evita aceste scenarii, este necesară ca abordarea lor să fie făcută optim și serios.

Schimbările încep la nivel local, însă trebuie să înceapă dintr-un anumit punct. Enroush este epicentrul unui val care își dorește să ajungă la fiecare femeie și tânără adolescentă, pentru a conștientiza cât de importantă este igiena intimă sustenabilă și folosirea produselor cu etichetă curată, eficiente, pentru a întreține și asigura sănătatea aparatului reproducător și, implicit, a întregului organism. Știm cu toții că este mult mai ușor să previi o anumită afecțiune, o patologie specifică, decât să o tratezi și să-i identifici cauza – educația este absolut vitală.

Tampoanele și absorbantele organice de la Enroush reprezintă un pas concret către adoptarea unui comportament sustenabil, prietenos cu mediul înconjurător. De asemenea, utilizarea produselor organice, curate în ceea ce privește compoziția, este necesară pentru a evita compromiterea integrității aparatului reproducător. Produsele menstruale clasice conțin substanțe chimice care, în anumite condiții, pot faboriza apariția infecțiilor bacteriene și virale, ceea ce înseamnă scăderea calității vieții și protocoale terapeutice solicitante și costisitoare.

>