Breaking news

Despre „crime perfecte” la Cu ochii`n 4, TVR 1

loading...

De la sfârşitul lunii martie, în serile de marţi şi miercuri, de la ora 21.00,  telespectatorii TVR 1 pot urmări reportaje şi anchete incendiare sub genericul Cu ochii`n 4.

ochii.in.4Marţi, de la ora 21.00, reporterii Oana Bogea (TVR Timişoara), Ionuţ Cărpătorea şi Daniel Georgescu încearcă să afle de ce România este o ţară scumpă, în reportajul cu acelaşi titlu. Preţurile de la noi au luat-o razna în ultima perioadă. Rata inflaţiei în luna martie – 8% – plasează România pe locul întâi între statele UE la capitolul scumpiri. În aceste condiţii, tot mai mulţi români preferă să meargă la cumparături în Bulgaria sau în Serbia, unde, dacă-ţi faci şi plinul la benzină, scoţi banii de drum. S-a ajuns la situaţia nefirească în care până şi la Bruxelles, Roma sau Milano preţurile sa fie mai mici decât la Bucureşti.

            Miercuri, tot de la 21.00, reporterul Raluca Rogojină schimbă registrul şi aduce în atenţia telespectatorilor TVR 1 un alt subiect: „Crime perfecte”. „Alina Lucaci avea 9 ani când a fost ucisă cu bestialitate. Au trecut 22 de ani de atunci. Criminalul se află şi astăzi în libertate. Nu va putea fi pedepsit niciodată, chiar dacă organizează mâine o conferinţă de presă şi-şi recunoaşte vină. Orice crimă se prescrie în România după 15 ani de la data comiterii. În curs de prescriere sunt şi faptele unui criminal în serie din zona Vaslui-Bîrlad. El a ucis în anul 2000 trei femei pe care le-a luat la autostop, iar în 2004 a comis şi cea de-a patra crimă.

            Numai în ultimii patru ani, s-au prescris în România 526 de omoruri. Asta înseamnă că cel puţin 526 de criminali pot, cel puţin teoretic, să nu fie pedepsiţi niciodată. În toate statele din zona euroatlantică, omorul nu se prescrie niciodată. Cu excepţia Bulgariei şi a… României”, îşi prezintă Raluca Rogojină reportajul pe care telespectatorii îl pot urmări miercuri seară, la Cu ochii`n 4.

 Producătorii Dana Ştefănescu, Cristina Ţilică şi Tiberiu Ştefănescu prezintă reportajele şi anchetele TVR în fiecare săptămână, sub genericul Cu ochii`n 4, în zilele de marţi şi miercuri, de la ora 21.00, la TVR 1.

loading...