Despăgubire record în România. Un milion de euro pentru că a rămas fără mână

Georgiana Elena Ghegeliu va primi de la CNADNR, un milion de euro daune pentru că în 2006 și-a pierdut o mână într-un accident rutier.

Georgiana Elena Ghegeliu -despagubireÎnalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri, prima despăgubire record din România. Georgiana Elena Ghegeliu a reușit ca după opt ani de procese să primească drept despăgubire, suma de un milion de euro, întrucât a rămas fără mâna dreaptă, din cauza unui parapet montat greșit de Compania de Drumuri și Austostrăzi.

Accidentul a avut loc în 2006, în timp ce Elena mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Șoferul a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers.

Autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului, un fragment din acesta a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână.

Georgiana Elena Ghegeliu a fost dusă imediat după accident la spital, unde i-a fost amputat braţul drept.

Anchetatorii au stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

Urmare a deciziei instanței privind despăgubirea în valoare de un milion de euro pentru tânăra care și-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, face următoarele precizări: CNADNR SA a luat act de decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, o va respecta și aplica întocmai. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA își exprimă pe această cale, compasiunea față de drama prin care trece victima”, se arată în comunicatul de presă al CNADNR, remis exclusivNEWS.ro.

Tribunalul Bucureşti a fost prima instanță care a stabilit suma de un milion de euro, însă Curtea de Apel București a redus-o la 200.000 de euro în 2013.  Însă, azi, Înalta Curte a stabilit printr-o sentință definitivă și irevocabilă, ca tânăra să fie despăgubită cu suma de un milion de euro.

>