Breaking news

Descoperire şocantă. Coronavirusul „se refugiază” în testicule, de aceea mor mai mulţi bărbaţi

loading...

Cercetătorii americani şi indieni au descoperit faptul că noul coronavirus se depozitează în testicule şi din acest motiv, bărbaţii sunt predispuşi să moară din cauza acestui virus.

Specialiştii de la Montefiore Health System şi Albert Einstein College of Medicine din SUA, împreună cu spitalul de boli infecţioase Kasturba din Mumbai susţin că numărul deceselor provocate de Covid-19 în rândul bărbaţilor este mai mare pentru că noul coronavirus „se refugiază” în testicule.

Glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat, scrie ilmessaggero.it.

Ovarele, spre deosebire, nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane.

Deşi bărbaţii şi femeile sunt în măsură relativ egală infectaţi cu noul coronavirus, în cazul deceselor, un număr mai mare îl reprezintă bărbaţii.

Profesorul Katheryn Sandberg de la Universitatea Georgetown a declarat pentru Washington Post că „testiculele pot avea un rol” şi a recomandat ca în toate spitalele să fie păstrate date exacte privind reacţiile prezentate de bărbaţi şi de femei, pentru că „doar aşa pot fi înţelese mecanismele folosite de virus pentru a ataca corpul uman”.

Dacă teoria va fi confirmată de studii ulterioare, rezultă că există un alt factor preocupant, acela că boala poate fi transmisă şi pe cale sexuală.

Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a avertizat Aditi Shastri.

În Italia, bărbații au reprezentat 71% din decese, iar în Spania, datele sugerează că numărul deceselor în rândul bărbaților este de două ori mai mare.

loading...