Breaking news

Descoperire epocală. Un cartof îți poate lumina casa timp de o lună

Cine s-ar fi gândit că banalul cartof pe care-l savurăm la masă sub diferite forme, poate reprezenta o adevărată sursă de energie. Un cartof poate să-și ofere energie electrică pentru casa ta, timp de o lună de zile.

cartofi cu becDupă ani de cercetări și analize, oamenii de știință au demonstrat că niște cartofi fieți timp de 8 minune au capacitatea de a crea de 10 ori mai multă energie decât cei cruzi. Astfel, îi putem transforma în…baterii!

Haim Rabinowici, profesor universitar de știință și agricultură în Israel, a constatat că utilizarea unor felii de cartofi situate între catodul de cupru și anod, pot să producă energie. Conectat la această energie, un bec poate lumina timp de 40 de zile.

Această descoperire remarcabilă poate să vină în ajutorul persoanelor din țările subdezvoltate pentru care energia electrică este o problemă.

Cartofi sunt o sursă excelentă de energie, și acționează ca o punte de legătură între metal, permițând electronilor să se miște, producând astfel electricitate.