Breaking news

Descoperă orașul Thessaloniki din Grecia, într-un weekend de vis

Dacă vrei să ai parte de un weekend de neuitat și de un city-break care să îți dea un stare de spirit de zile mari, Thessaloniki este evadarea perfectă.

Dana Săvuică, Carmen Negoiță, prezentatoarea emisiunii RoAventura de la KanalD, Andreea Străvoiu și jurnalistul Vlad Avarvari, au pornit în aventura de descoperire a orașului Thessaloniki (Vezi aici – poza cu toți din aeroport).

Aflat doar la un zbor direct de numai o oră, orașul Thessaloniki sau Salonic din Grecia, este destinația cu care nu vei da greș niciodată.

Situat în Nordul Greciei, la poalele muntelui Olimp și în regiunea Macedonia Centrală, Salonic este al doilea oraș ca mărime, după capitala țării, Atena.

Aerial panorama of Thessaloniki, Greece. The waterfront features White Tower and the cityscape by the sea.

#Greekend în Thessaloniki

Vibe-ul grecesc, mâncarea bună, oamenii și spiritul locului, te vor face imediat să evadezi, fie și pentru un #greekend din cotidianul tău.

Zborurile directe sunt operate de Wizz Air, în fiecare luni și vineri, la prețuri accesibile. Totul este superlativ, de la zbor și echipa, care este întotodeauna alături de tine, pentru a-ți oferi ajutorul la orice pas.

Thessaloniki Travel & Visit Greece

Alături de Thessaloniki Travel și Organizația Elenă de Turism, prin reprezentantul Georgios Stafylakis, am parcurs un super-itinerariu, pe care vi-l prezentăm și vouă.

Salonic este destinația perfectă de city break, ideală pentru o evadare de weekend. Este unul dintre cele mai frumoase orașe grecești cu o istorie bogată și moștenire culturală, dar și cu o atmosferă modernă. Toată lumea din Grecia iubește Salonic! Este un oraș atât de vibrant, atât de cald și ospitalier, atât de fermecător! A fost mereu la răscrucea culturilor și gusturilor, prin urmare a creat o gastronomie unică, recunoscută de UNESCO. Mâncarea este pur și simplu uimitoare în Salonic și prețurile sunt foarte bune!Vă veți bucura absolut să vă plimbați în oraș și să explorați piața locală și magazinele, Salonic este cel mai plăcut oraș pentru cumpărături. Nu în ultimul rând este viața de noapte, într-un oraș care nu doarme niciodată! Mai ales dacă vă place muzica greacă, vă veți bucura atât de mult să petreceți în „modul grecesc” până dimineața”, a declarat Georgios Stafylakis, reprezentantul Organizației Elene de Turism.

Am aterizat pe Aeroportul Internațional „Makedonia” din Salonic, după un zbor foarte plăcut cu Wizz Air, așa cum vă spuneam, iar de acolo, am fost preluați direct și duși către ONOMA Hotel.

ONOMA este un hotel de 5 stele, un loc foarte modern, care îmbină cu succes elemente digitale și virtuale, fiind și unul dintre cele mai instagramabile locuri din oraș. Fiecare oaspete cazat în acest hotel, este răsplătit cu o cameră personalizată, în funcție de profilul pe care echipă îl conturează și în funcție de data nașterii.

Vineri seară o puteți petrece în hotel, acolo unde puteți avea parte de un ghid al întregului loc. Sală de recreere, dotată cu diverse aparate de joacă, tenis de masă electronic, o bibliotecă generoasă, sală de sport, teren de baschet, piscină și o teresă rooftop, aflată la etajul 8. Acolo, la ultimul etaj, găsiți și un restaurant japonez – The Cloud Bar.

După ce ni s-a făcut întregul tur, am avut parte de o masă copioasă, pregătită de cei de la hotel, acolo unde ni s-a alăturat și Christine Kartali – Brand & Corporate Communications Manager Onoma Hotel, Grigoris Toulias – Head of Marketing Thessaloniki Travel și Eleni Maousidou-Vozika, una dintre ghizii noștri turistici.

Ce să faci sâmbătă în Thessaloniki?

A doua zi, am luat orașul la pas și ne-am dat întâlnire cu ghidul nostru local, chiar la simbolul principal al orașului – Turnul Alb din Thessaloniki, pe care trebuie musai să îl vizitați.

După care, ne-am dus către Ergon Agora, un fel de supermarket cu tradiție, de la mâncăruri până la vinuri grecești, iar mai apoi am continuat către Kapani Market – o piață tradițională și foarte vestită din Salonic, unde se vând fructe, legume, carne, fructe de mare, pește, mirodenii, ceaiuri, haine și suveniruri.

Într-o altă hală din apropiere, am descoperit mai multe tipuri de măsline, care mai de care mai aromate, cu combinații de dulce și dulce-sărat, ulei de măsline, brânzeturi, celebra feta, originală din Grecia, dar și miere, produsă sută la sută la ei, mierea din bumbac fiind una dintre cele mai inedite. De asemenea, am savurat și deosebita lor băutură tradițională – Tsipouro, care este un fel de pălincă sau țuică la noi.

Ulterior, ne-am îndreptat către Bahar Boutique Hotel, un hotel central din oraș, care a fost restaurat, dar care și-a păstrat și din vechiul stil grecesc.

Mai apoi, am mers la Attica Mall, unde am descoperit cele mai inedite magazine de toate tipurile, iar pentru a ne relaxa, am mers la Melispa, unde am avut parte de cel mai bun masaj.

Pe seară am fost să mâncăm în centrul vechi, la Kioupia, un restaurant cu specific grecesc, unde au mâncare foarte bună și vă puteți bucura și de muzică live.

Iar după toată ziua plină de activități, am vrut să ne delectăm cu bouzoukia, o petrecere grecească, la Scorpios Studio, un club de noapte, unde cântă mai mulți artiști locali cunoscuți sau la început de drum, iar pentru a-și arăta recunoștința pentru ei, publicul, aruncă cu tăvi pline cu flori în ei, care mai apoi sunt notate pe un bilet și la final, plătite.

Ce să faci duminică în Thessaloniki?

A treia zi, am vrut să descoperim și mai bine frumosul oraș Salonic și am fost pe faleză, de unde puteam observa Muntele Olimp, după care am fost în piața Aristotel din centrul orașului, care este înconjurată de clădirile dreptunghiulare, care au o arhitectură de poveste, fiind una dintre cele mai aglomerate zone din Salonic, care este străbătută zilnic de mii de oameni. Restaurantele, terasele și magazinele, sunt totodată cele care fac înconjurul faimoasei piețe.

În călătoria noastră de descoperire a orașului, nu puteam să ratăm Arcul lui Galerius, acolo unde am putut admira monumentul de la începutul secolului al IV-lea. Un view care îți va tăia răsuflarea, se află la Heptapyrgion sau The Castle of Thessaloniki, iar de acolo veți putea admira întreaga imagine de ansamblu a superbului oraș grecesc.

Și cum puteam termina ziua mai bine, decât cu mâncare în stil mediteranean? Așa că, ne-am îndreptat către Maiami – Seafood Restaurant, care se află în partea nouă a orașului. Acolo, am întâlnit-o pe Dina Tertsi, patroana restaurantului și pe Chef Sofia Teftsi, o româncă stabilită de mai mulți ani în Grecia. Mâncarea, prezentarea acesteia și mai ales gama largă de deserturi, servite într-un mod inedit, au fost la superlativ.

Seara s-a terminat într-un stil grecesc, cu explorarea mai multor cluburi și localuri din centrul orașului.

Ce am făcut în ultima zi în Thessaloniki?

În ultima zi, înainte de a pleca către aeroport, pentru că aveam zborul după-amiază, am mai avut parte de câteva activități interesante, pe care vi le recomandăm și vouă.

Am fost la Bougatsa Bantis, o patiserie cu tradiție din generații, care făcea cele mai bune plăcinte grecești din zonă. A fost o experiență de neuitat, pentru mine și pentru Andreea Străvoiu, colega mea, alături de care am pregătit cele mai bune plăcinte, fiind ajutor de patiser pentru patronul magazinului, Philippos Bandis.

După asta, ne-am îndreptat către centrul orașului, acolo unde am vizitat Hagia Sofia, una dintre cele mai vechi biserici din oraș, păstrate până în prezent. Cu o arhitectură impresionantă care datează încă din secolul al VII-lea, clădirea rămâne un loc de suflet pentru toți ortodoxii.

De acolo, am mers imediat către Ble Taste Gallery, care se află la doar 3 minute distanță de mers pe jos, unde se regăsesc 7 magazine într-unul singur. Totodată, aici se află cel mai înalt cuptor de pâine.

După acest #greekend de poveste, ne-am întors înapoi acasă, cu o mulțime de amintiri frumoase și lucruri pe care vrem să le repetăm cu siguranță. Însă, dacă ne va fi dor sau nu avem ce să facem în București, la mai puțin de o oră, ne-am urcat în avion, prin compania Wizz Air și mergem către Salonic, orașul viu din Nordul Greciei.

>