Breaking news

Deschiderea JO de iarnă umbrită de moartea unui sportiv

Ceremonia de deschidere a Jocurilor de Iarnă de la Vancouver, a fost umbrită de moartea sportivului georgian Nodar Kumaritashvili. Sportivii de legendă ai Canadei,  hocheistul Wayne Gretzky, schioarea Nancy Greene, patinatoarea de viteză Katrina LeMay Doan şi baschetbalistul Steve Nash au aprins flacăra olimpică pentru cea de-a XXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver.

OLY-2010-OPENING-CEREMONY60,000 de spectatori au fost prezenți la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Vancouver, umbrită de moartea sportivului georgian Nodar Kumaritashvili. Înainte de începerea ceremoniei, pe ecranele uriaşe de pe stadionul BC Place a fost afişat un mesaj cu litere albe pe fond negru în care se anunţa că această festivitate va fi dedicată memoriei „sportivului olimpic” Nodar Kumaritashvili. Sportivul georgian, în vârstă de 21 de ani, s-a accidentat mortal în timpul antrenamentelor, fiind aruncat de pe sanie la utlimul viraj, când sania sa avea o viteză de peste 140 km pe oră, izbindu-se de un stâlp metalic.

Guvernatorul general al Canadei, Michaëlle Jean, a declarat deschisă cea de-a XXI-a ediţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă de Vancouver. După arborarea drapelului şi imnul naţional al Canadei, a avut loc defilarea celor 82 de delegaţii, cuprinzând peste 2500 de sportivi. România este reprezentată la JO de Iarnă de 29 de sportivi.