Breaking news

„Deschide ochii pe plajă”, campanie naţională împotriva traficului de persoane

Pentru prima dată în România problematica traficului de persoane a fost abordată printr-o piesă de teatru forum pe plajă. 10 tineri, membrii ai Cluburilor IMPACT Hârşova – Fundaţia Noi Orizonturi, au acceptat provocarea campaniei naţionale intitulată Deschide ochii, de a deveni activişti împotriva traficului de persoane.

piesa teatruÎncepând cu luna mai elevii au conceput piesa de teatru “Ia Atitudine” iar scenariul a avut la bază fenomenul traficului de persoane în scopul exploatării sexuale şi metoda de recrutare “loverboy”.

Ia Atitudine” a fost interpretată în spaţiul public sâmbătă, 27 august, pe esplanada din faţa Radio Vacanţa din staţiunea Mamaia, Constanţa.

Scopul activităţii este creşterea nivelului de conştientizare a tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 20 de ani, precum şi a publicului larg, în ceea ce priveşte riscurile de victimizare prin traficul de persoane.

Totodată, prin asistare sau intervenţii în scenariul piesei – metoda Forum permite publicului să-şi exprime în mod direct opiniile cu privire la scenele jucate – publicul a avut posibilitatea de a empatiza cu personajele.

Activitatea de conştientizare de pe plaja din Mamaia urmează evenimentelor de formare,  desfăşurate în 17 şi 18 august, din municipiul Iaşi, în urma cărora 57 de tinere au făcut primul pas spre activism, au dobândit cunoştinţe şi abilităţi de ” Advocacy împotriva traficului de persoane”.

Deschide ochii este o campanie naţionala de conştientizare privind exploatarea sexuală prin traficul de persoane, implementată de Centrul Raţiu pentru Democraţie şi Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane în parteneriat cu organizaţia Nea Zoi, Grecia şi organizaţia Love 146, Marea Britanie.