Breaking news

Derek Chauvin, poliţistul american care l-a ucis pe George Floyd, a fost condamnat la 22 de ani și jumătate de închisoare

Derek Chauvin îşi va petrece aproape toată viaţa în spatele gratiilor. Fostul polițist a fost găsit vinovat de crimă, pentru uciderea lui George Floyd.

Chauvin a aflat vestea în închisoare, la izolare. El este închis într-o închisoare de maximă siguranță la Oak Heights, în apropiere de Minneapolis, unde sunt închiși unii dintre cei mai periculoși criminali.

Înainte de anunţa anii de închisoare, judecătorul Peter Cahill a descris motivele pentru care a decis să dea o pedeapsă de 270 de luni, puțin peste 22 de ani de închisoare pentru ucigașul lui George Floyd.

El a vorbit despre abuzul de putere comis de Chauvin și de cruzimea pe care acesta a arătat-o față de victima sa, pe care le-a calificat drept „factori agravanți”.

Judecătorul Peter Cahill urmează să facă public memorandum-ul de 22 de pagini în care este descrisă pe largă motivația pentru sentința dată.

Moartea lui George Floyd a generat protestele Black Lives Matter în întreaga țară și în lume, după ce o filmare inițială apărută în spațiul public arăta că George Floyd era încătușat, la pământ, strigând „Nu pot să respir”, în timp ce agentul Derek Chauvin îl imobiliza ținându-și genunchiul pe gâtul lui.

Mai apoi a apărut altă înregistrare revoltătoare, că încă doi poliţişti erau cu genunchii pe George Floyd, după ce îl trântiseră la pământ.