Breaking news

Derapajele continuă la Adevărul: Numele lui Renate Weber, terfelit

loading...

Numele şi cariera unuia dintre cei mai importanţi activişti pentru drepturile omului din România sunt terfelite de ziarul lui Dinu Patriciu. În ediţia de astăzi a ziarului, Renate Weber este prezentată ca drogată.

renate-weberCe ar putea înţelege o persoană cu opt clase când citeşte titlul “Renate Weber prizează adrenalină şi din plictisitorul Bruxelles”? Probabil că reacţia omului simplu este: “uite altă drogată!”. Acesta este scopul articolul apărut în data de 6 august 2011 şi semnat de Ana Maria Tolbaru de la Adevărul.

Derapajele lingvistice, denigrarea şi atacurile la persoană reprezintă metodele preferate ale celor care scriu pentru ziarul lui Dinu Patriciu. Nu este de mirare că un activist pentru drepturile omului, de anvergura lui Renate Weber, este atacat de un colectiv redacţional din care fac parte – aşa cum am mai arătat în trecut – simpatizanţi ai fostei mişcări legionare şi actuali susţinărori ai regimului Traian Băsescu.

Articolul este înţesat de mizerii şi expresii jignitoare la adresa europarlamentarului român. Autoarea de la Adevărul spune că Weber “nu are o viaţă lipsită de aventuri la Bruxelles”, având parte de “deplasări exotice” – referire arogantă la calitatea de observator al Uniunii Europene, pe care europarlamentarul a avut-o la alegerile din mai multe state ale lumii.

În timp ce experienţa sa profesională este minimalizată de autoare, aceasta afirmă că Weber a devenit europarlamentar pentru că “beneficiile pe care un astfel de statut i le aduce sunt din cele mai consistente, financiar şi politic”. În text se mai spune că Weber foloseşte “un discurs uneori mai mult emoţional decât punctual” şi că “patosul discursului e o caracteristică prin care Weber reuşeşte să se remarce”.

Toată experienţa profesională şi toate eforturile prin care Renate Weber a contribuit până în prezent la implementarea drepturilor omului atât în Europa, cât şi în alte regiuni ale lumii, sunt ridiculizate şi aruncate în penibil, printr-o înfăţişare batjocoritoare.

renate-weber-2Cine este Renate Weber?

Renate Weber are 56 de ani şi 18 ani de activitate în cadrul societăţii civile, în domeniul apărării drepturilor omului, promovării democraţiei şi a bunei guvernări, în cadrul unor organizaţii de renume din România şi din străinatate.

Din 1979 este avocat în cadrul Baroului Bucureşti. A fost lector în peste 50 de sesiuni de instruire, susţinute în România şi în străinatate, pe teme legate de respectarea drepturilor omului şi a valorilor democraţiei. A scris peste 50 de studii, articole şi rapoarte, publicate la prestigioase edituri academice din lume.

A fost judecător ad-hoc la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului de la Strasbourg (2000); director de proiect pentru programul “Statutul drepturilor femeilor în ţările est şi central-europene”, de la International Helsinki Foundation cu sediul la Viena; membră a Programului pentru drepturile omului şi acordarea de granturi al Open Society Institute, din New York şi preşedinte al fundaţiei Soros România, unde a lucrat în perioada 1998-2007.

La începutul primului mandat al lui Traian Băsescu, în perioada 2004 –2005, Renate Weber a fost consilier prezidenţial pe probleme constituţionale şi legislative.

A fost aleasă eurodeputat, pe listele PNL, pentru mandatul 2009 – 2014. Este coordonator politic al comisiei de Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE) pentru ALDE, comisie în care se elaborează o cincime dintre reglementările UE. A avut mai multe misiuni de observare ca reprezentant al Uniunii Europene în America Latină – Peru, Ecuador, Bolivia şi Columbia.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>