Breaking news

Deputatul Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar de DNA

Deputatul independent Sebastian Ghiță, proaspăt demisionar din PSD,  a fost pus marți, de către procurorii DNA Ploiești, sub control judiciar în dosarul penal al cumnatului premierului Victor Ponta. În același dosar au fost plasați sub control judiciar și Mircea Cosma, președinte al CJ Prahova și fiul acestuia, deputatul PSD, Vlad Cosma.

sebastian ghita - dnaSebastian Ghiță a fost adus cu mandat la sediul DNA Ploiești, pentru a fi audiat în dosarul în care este anchetat și cumnatul lu Ponta, Iulian Herțanu.

După mai multe ore de audieri, Sebastian Ghiță a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, fiind inculpat în dosar sub acuzația de sprijinire a unui grup infracțional organizat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a)să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti, ori de câte ori este chemat;
b)să informeze de îndată Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti cu privire la schimbarea locuinţei;
c)să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Prahova – Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.
d)să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;
e)să nu se apropie de anumite persoane nominalizate şi să nu comunice cu acestea direct sau indirect, pe nicio cale;
f)să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme;

Inculpatului GHIŢĂ SEBASTIAN AURELIAN i se atrage atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

O firmă a lui Iulian Herţanu, împreună cu mai multe societăţi, între care Euroconstruct Trading, ar fi obţinut ilegal un proiect european privind extinderea reţelei de canalizare în Comarnic, din care şi-ar fi însuşit sume mari de bani, prin schimbarea destinaţiei fondurilor, susţin surse judiciare.

Anchetatorii suspectează că în dosarul în care au loc percheziţii la mai multe firme, între care şi cea a surorii şi cumnatului lui Victor Ponta, s-ar fi deturnat aproximativ 54% din fondurile dintr-un proiect european, prejudiciul fiind estimat la 7,8 milioane de lei, spun surse judiciare.

Una dintre firmele la care se fac percheziţii este SC Exfin SRL, fondată de Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta, care este controlată în prezent de către sora şi cumnatul primului ministru, Alexandra şi Iulian Herţanu.

Tot marți, Mircea Cosma, președinte al Consiliului Județean Prahova și fiul său, Vlad Cosma, deputat PSD, acuzați de sprijinirea unui grup infracțional organizat, au fost și ei sub control judiciar pentru 60 de zile.

Iulian Herțanu, acuzat de procurori de deturnare de fonduri europene, a fost reținut pentru 24 de ore de DNA Ploiești.

>