Breaking news

Deputatul PSD, Ioan Adam și soția lui, judecător la Brașov, acuzați de retrocedarea ilegală a 90.000 de hectare de teren

Deputatul PSD, Ioan Adam și soția lui, judecător la Tribunalul Brașov, alături de alți doi magistrați, sunt cercetați de DNA într-un dosar privind retrocedările ilegale a peste 90.000 de hectare de păduri și teren agricol.

ioan adam - dna - deputat psdProcurorii DNA Brașov au descins miercuri dimineață la sediul mai multor instituții publice, sedii de firme și domiciliile unor persoane fizice, pentru efectuarea de percheziții într-un dosar în care este vizată retrocedarea ilegală a peste 90.000 de hectare de păduri și teren agricol.

Procurorii DNA, au descins în județul Brașov, în baza informațiilor furnizate de Serviciul Român de Informații, având sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. În dosar sunt vizați de anchetă judecători de la Tribunalul Barșov și Covasna, avocați și un parlamentar.

”Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie –Serviciul Teritorial Brașov efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție ce au legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafața de aproximativ 90.000 ha de teren forestier si 100 ha teren agricol. În cursul dimineții de 15 octombrie 2014, ca urmare autorizării de către instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 25 locații situate în jud. Brașov, Bacău, Covasna și București, din care cinci la instituții publice de interes local, una la un birou de avocatură, iar restul sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Ioan Adam, deputat PSD, de profesie avocat, este vizat de ancheta procurorilor, împreună cu soția lui, Roxana Adam, judecător la Tribunalul București.

În declarația de avere Ioan Adam are trecute zeci de terenuri deținute împreună cu soția lui.