Breaking news

Deputatul PDL, Cătălin Teodorescu, pus sub control judiciar de DNA

loading...

DNA a decis să-l pună pe deputatul PDL, Cătălin Teodorescu sub control judiciar la scurt timp după ce deputații colegi din PDL și PNL s-au opus în Parlament, încuviințării arestului preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale.

catalin teodorescu - dnaProcurorii DNA l-au chemat pe Cătălin Teodorescu, la sediul instituției, imediat ce plenul Camerei Deputaților au respins cererea privind arestul preventiv. Ca să îl împiedice să fugă din țară, procurorii au emis controlul judiciar.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe toată durata urmăririi penale, începând de la data de 03 decembrie 2014, față de inculpatul TEODORESCU CĂTĂLIN FLORIN, deputat în Parlamentul României, în cauză rezultând suspiciunea rezonabilă că acesta a săvârșit, infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent,
e) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme,
f) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpatului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

loading...