Breaking news

Deputatul PDL, Alin Trășculescu a fost eliberat din arestul peventiv

Alin Trășculescu, deputatul PDL, reținut duminică dimineață pentru trafic de influență, uz de fals și spălare de bani, a fost eliberat din arestul preventiv, urmând a fi cercetat în stare de libertate.

Alin Trășculescu este liber cel puțin până când colegii săi din Camera Deputaților vor da un verdict în privința ridicării imunității.

Tășculescu a fost reținut de procurorii DNA, duminică dimineață, după ce complicele său a fost prins în flagrant în timp ce primea 50.000 de euro de la un afacerist în numele său.

În rechizitoriu, procurorii precizează faptul că, Alin Trășculescu a cerut bani unui om de afaceri promițându-i că poate să intervină pe lângă Elena Udrea, fost Minsitru al Dezvoltării, ca să-i aprobe un proiect cu fonduri europene.

În perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, inculpatul Trășculescu Alin – Silviu, în calitate de deputat în Parlamentul României și președinte al Organizației Județene Vrancea a unui partid politic, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale (denunțător în cauză), inițial suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorată la 150.000 euro. Banii au fost pretinși cu ajutorul inculpatului Calotă Marian-Valeriu care l-a constrâns prin amenințare pe denunțător să remită lui Trășculescu Alin-Silviu sumele solicitate. Pentru obținerea acestor foloase, Trășculescu Alin-Silviu a lăsat să se creadă că are influență asupra reprezentanților autorităților locale din județul Vrancea, pentru a-i determina să solicite realizarea unor obiective de investiții în cadrul Programului Național de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) și asupra funcționarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului”, se arată în comunicatul de presă al DNA.

Din banii pretinși, Trășculescu Alin-Silviu a primit, prin intermediul lui Calotă Marian-Valeriu, în mai multe tranșe, suma totală de 464.000 lei.

Pentru a crea aparența de legalitate a primirii acestor sume de bani, Calotă Marian-Valeriu, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, a falsificat mai multe contracte comerciale, încheiate între firma denunțătorului și SC MARYNA EXCLUSIV SRL, firma lui Calotă Marian-Valeriu, aceste înscrisuri fiind folosite pentru efectuarea plăților corespondente și justificarea acestora în evidențele contabile ale celor două societăți comerciale.

În acest mod, din contul firmei denunțătorului în contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL a fost transferată suma totală de 404.000 lei.

Ulterior, în același scop, Trășculescu Alin-Silviu a pretins denunțătorului încă 1.100.000 lei, pe care a impus să îi fie dați în două tranșe, de 50.000 lei și, respectiv, 1.050.000 lei.

În acest context, la data de 6 noiembrie 2012, în scopul obținerii acestor foloase materiale, Trășculescu Alin-Silviu l-a determinat pe inculpatul Calotă Marian-Valeriu să încheie în fals un contract, având ca obiect o operațiune comercială fictivă între firma denunțătorului și SC MARYNA EXCLUSIV SRL. Ca urmare, firma denunțătorului a transferat în contul SC MARYNA EXCLUSIV SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintroduși în circuitul civil.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a decis să reunească azi, la ora 13.00,  Biroul Permanent care să discute despre solicitarea Minsiterului Justiției privind ridicarea imunității lui Alin Trășculescu.

>