Breaking news

Deputatul Mihail Boldea rămâne după gratii 30 de zile

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis luni ca deputatul Mihail Boldea să rămână în arest pentru următoarele 30 de zile.

Magistrații au respins luni recursul lui Boldea, cu privire la măsura arestării preventive. Deputatul este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat. Deși i-a implorat pe judecători să nu-l trimită înapoi în celulă, magistrații nu s-au lăsat înduplecați.

Vă spun sincer că nu am cunoscut caracterul excepţional al măsurii arestării decât când am fost dus într-o boxă de trei metri pătraţi. (…) Nu am spus niciodată nimănui să nu declare nimic şi ca avocat le-am dat un sfat juridic, şi anume acela de a se prevala la dreptul de tăcere. (…) Vă implor! Nu mă terminaţi fizic, nu mă trimiteţi în arestul ăla. Stăm patru inşi într-o celulă de patru metri pătraţi. Eu, un asasin, un traficant de droguri şi un proxenet. Vă implor! Nu mă trimiteţi în boxa aia din nou. M-a făcut presa terci, aveam apă caldă o dată pe săptămână, nu sunt un criminal sau asasin„, şi-a încheiat Boldea declaraţia finală.

Pe 22 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a emis unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile. De asemenea a fost emis și mandat de urmărire generală pe numele deputatului întrucât acesta părăsise țara pe 17 martie 2012.

Zece zile mai târziu, pe 27 martie 2012, Mihail Boldea a revenit în țară din Kenya, cu o cursă comercială de linie, fiind preluat de o escortă a poliției încă de la ușa avionului și încarcerat.

În perioada 2006 – 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu – avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc – membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea – secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură „Boldea Mihail” şi Tănase Petrică.

Pentru obținerea imobilelor, Boltea alături de membrii rețelei ar fi falsificat mai multe documente, iar prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la circa un milion de euro.

Decizia de luni a magistraților Înaltei Curți, este definitivă și irevocabilă.