Breaking news

Deputatul Coman Gheorghe cerea șpagă folosindu-se de numele miniștrilor PC și al lui Dan Voiculescu

Deputatul Coman Gheorghe se folosea de numele lui miniștrilor Daniel Constantin, Mariei Grapini și al președintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, când își negocia mita.

coman - constantin si voiculescuComan Gheorghe a fost ales deputat pe listele PP-DD iar în primăvara lui 2013 a trecut la PC, unde a fost avansat în funcția de președinte PC Buzău.

Deputatul făcea trafic de influență și cerea mai multor persoane bani, în schimbul promisiunii că îi va ajuta. Așa a făcut și cu șeful DSVSA Buzău, căruia i-a certu bani pe motiv că trebuie să organizeze o masă festivă la care vor veni Daniel Constantin și Dan Voiculescu. În schimbul sumei de 3140 lei, deputatul i-a promis denunțătorului că îl menține în funcție la DSVSA.

După ce a fugit în timpul flagrantului DNA, deputatul Gheorghe Coman a fost prins, joi după-amiază, în judeţul Prahova,  în trafic pe DN1 B, între Buzău şi Ploieşti.

Comisia Juridică trebuia să discute astăzi cererea procurorilor de arestare preventivă a lui Gheorghe Coman, dar ședința a fost amânată pentru luni dimineața, la 9.30, când parlamentarul va fi invitat să-și spună punctul de vedere.

Coman a declarat jurnaliștilor că el este nevinovat și speră ca deputații să nu dea aviz favorabil pentru arestarea lui.

Partidul Conservator l-a suspendat deja din funcție în așteptarea verdictului Camerei Deputaților, pregăditnu-se să îl dea afară din partid.

Valeriu Zgonea a precizat că dosarul a fost trimis către Comisia juridică conform deciziei Biroului permanent. Și că membrii comisiei au termen trei zile, adică până luni, pentru a prezenta raportul. Urmând ca luni la ora 11.00 să aibă loc ședința Biroului Permanent care va decide convocarea pe 27 decembrie a ședinței de plen a Camerei Deputaților.

>