Breaking news

Deputatul Aurelia Cristea îl ia la rost pe șeful TVR pentru că organizează Eurovisionul la Craiova

Deputatul PSD Aurelia Cristea este deranjată de faptul că TVR  a decis să organizeze Selecția Națională Eurovision 2015, la Craiova și nu la Cluj Napoca. Drept urmare, a trimis o scrisoare șefului TVR, Stelian Tănase, Președintele Consiliului de Administrație TVR și membrilor Comitetului Director al TVR, în care întreabă cum de s-a luat o astfel de decizie

aurelia cristea - stelian tanase - eurovisionAurelia Cristea spune că motivele invocate de TVR, în alegerea orașului gazdă pentru finala Eurovision, nu stau în picioare.

”Stimate domnule președinte, Stimați membri ai Comitetului Director, În contextul deciziei de a organiza finala națională a competiției Eurovision la Craiova, în presa locală din Cluj – Napoca și nu numai, au apărut diverse reacții care contestă această hotărâre, acuzând imixtiuni de ordin politic în luare ei. Dincolo de necesitatea clarificării acestor aspecte, pentru păstrarea bunei reputații a competiției, consider că întrebările ridicate de mass-media referitor la criteriile care au stat la baza deciziei sunt justificate. Din comunicatul remis de TVR, reiese că: „Două motive au primat în alegerea orașului Craiova: are o sală Polivalentă inaugurată recent, la sfârșitul anului 2012, cu o capacitate de peste 4000 de locuri, a doua ca mărime din România; pe de altă parte, Craiova luptă pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, pentru anul 2021, lucru care se va decide anul viitor”. Având în vedere cele descrise, vă solicit respectuos să ne aduceți la cunoștință care au fost criteriile care au stat la baza deciziei, având în vedere că și Municipiul Cluj–Napoca îndeplinește aceleași condiții. Vă informăm că, pe tot parcursul anului 2015, Cluj–Napoca este Capitala Europeană a Tineretului, în același timp fiind și oraș candidat la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021. Vă rog să țineți cont și de faptul că, în luna octombrie 2014, a fost inaugurată oficial Sala Polivalentă din Cluj–Napoca, cu o capacitatea de 7.200 de locuri, cu posibilitatea de extindere până la 10.000 de locuri”, scrie deputatul Aurelia Cristea.

TVR a anunțat în ianuarie că finala Selecției Naționale Eurovision România 2015 va avea loc pe 8 martie în Sala Polivalentă din Craiova.