Breaking news

Deputaţii rămân tot la Vodafone ca să evite portarea

Camera Deputaţilor a decis să atribuie şi în 2011, fără licitaţie, contractul de telefonie mobilă tot firmei Vodafone. Motivul invocat de conducerea Camerei este că astfel se evită costuri suplimentare cu portarea numerelor în altă reţea.

Camera-deputatilorAstfel,  contractul pentru servicii de telefonie mobilă a fost acordat tot companiei Vodafone prin negociere fără anunț de participare. Portarea numerelor în altă reţea,  susţin deputaţii, ar necesita fonduri suplimentare şi în plus ar crea disconfort angajaților, care ar trebui să-și transfere agenda de telefon pe o altă cartelă SIM.

În prezent pe piaţa de telefonie mobilă din România operează şase companii: Cosmote, Orange, RCS & RDS, Romtelecom, Telemobil și Vodafone. Cele mai multe contracte derulate cu intituţii publice le au Orange şi Vodafone. Anul trecut, Orange a câștigat 56 de contracte în valoare totală de 3,85 milioane euro, iar Vodafone, 76 de contracte, în valoare de 6,6 milioane euro.

Anul acesta preferatul statului este tot Vodafone, care a  câștigat, în mai puțin de trei săptămâni, contracte de 760.000 de euro cu statul și un contract de 1,24 milioane de euro cu Enel Distribuție Muntenia. În timpce Orange nu a reușit să ia decât 11.000 de euro.