Breaking news

Deputaţii PDL cer demiterea celor vinovaţi de blocarea softului pentru înscrierea în clasa pregătitoare

Deputaţii PDL, membrii ai Comisiei de învăţământ, au solicitat luni Ministrului Educaţiei, Cătălin Baba, demiterea persoanelor vinovate de blocarea softului prin care trebuia să se realizeze înscrierea copiilor în clasa pregătitoare.

Luni dimineaţă, la prima oră a fost dat startul înscrierii copiilor de 6 ani în clasa pregătitoare. Numai că softul s-a blocat şi înscrierile au fost imposibil de efectuat. Pentru acest incident, deputaţii PDL vor ca cei vinovaţi să plătească.

Înscrierea la şcoală în clasa pregătitoare sau în clasa I este o sărbătoare în viaţa fiecărui copil şi nu este permis nimănui să compromită un asemenea eveniment. Înţelegem că ROEDU.NET este o structură în subordinea Ministerului care nu a asigurat funcţionarea sistemului de înscriere la clasa pregătitoare şi clasa I„, se arată în comunicatul de presă al deputaţilor PDL.

Parlamentarii PDL sunt de părere că indiferent de explicaţiile de natură tehnică, situaţia a fost prost gestionată pentru că nu s-a avut în vedere şi o soluţie alternativă.

Cerem ministrului Cătălin Baba o analiză corectă şi lucidă a condiţiilor care au creat această problemă tuturor şcolilor şi părinţilor şi demiterea urgentă a persoanelor din Minister şi din structura respectivă care se fac vinovate de o proastă administrare a acestei zone de activitate. Considerăm că cei care, din incompetenţă sau neimplicare, au prejudiciat înscrierea la şcoală şi ne creează sentimentul că nu pot administra eficient activităţile Ministerului, trebuie să plece„, se mai arată în comunicat.