Breaking news

Deputații vor să călătorească în 2013, cu avionul doar la clasa VIP

Deputații vor să călătorească extern cu avionul în 2013, doar la clasa VIP și nu la categoria low-cost.

parlamentAșa cum era de așteptat, parlamentarii vor privilegii și nici vorbă de austeritate în 2013, din cauza numărului foarte mare de aleși.

Pe 12 decembrie premierul Victor Ponta spunea că bugetul Parlamentului va fi același ca și în 2012, în ciuda faptului că numărul senatorilor și deputaților este mai mare cu 117 aleși.

“Vă spun de pe acum că nu creşte niciun buget la cheltuieli de personal, mai puţin, sigur, dacă este vorba de sănătate, situaţii speciale sau ceea ce avem de plătit la educaţie. La celelalte instituţii, începând cu structurile centrale, Parlament, Preşedinţie, Curţi Constituţionale, de Conturi, nu. Ne ţinem de cuvânt şi dăm mărirea salariilor sau, mai bine zis, reîntregirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierile pungii că o să rămânem cu ea goală pe la jumătatea anului”, a spus Victor Ponta miniştrilor, în şedinţa de guvern.

Însă de la vorbe la fapte, drumul este lung și bunele intenții se pierd pe drum. Așa au făcut și deputații care nici vorbă să renunțe la privilegii.

În caietul de sarcini întocmit de deputaţi pentru achiziţia de transport aerian extern pentru 2013 sunt specificate clar pretenţiile acestora.

Transportul aerian să fie la clasa VIP sau de tip charter, şi, de câte ori va fi posibil, achiziţionare de bilete clasa business sau, în cel mai rău caz, la economic.

Deci nici vorbă de zboruri externe la cursele low cost. Astfel că doar pentru zboruri externe în 2012, deputații alocă 1,5 milioane euro.

Procedura de licitație a fost deja inițiată pe SEAP, unde Camera Deputaților dorește să cumpere 1200 bilete avion la clasa VIP.

>