Breaking news

Deputații au votat amnistia fiscală pentru mame și pensionari

loading...

Camera Deputaților a votat marți, legea privind amnistia fiscală a mamelor și pensionarilor, care erau datori la stat din cauza unor erori produse de funcționarii publici.Tot marți, deputații au fost de acord și cu legea privind amnistierea și altor categorii de bugetari și revenirea la pensiile speciale în cazul aviatorilor.

amnistie ficala mame si pensionariProiectul privind amnistierea fiscală a pensionarilor a fost adoptat cu 311 voturi “pentru”, 3 “împotrivă” şi 6 abţineri. Legea privind amnistierea mamelor a fost adoptat cu 315 voturi “pentru”, 2 “împotrivă” şi 4 “abţineri”.

În timp ce legea privind bugetarii voturile au fost 315 “pentru”, 6 abţineri şi unul “împotrivă”.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb a declarat că urmare a adoptării celor trei legi, vor beneficia 20.000 de mame, 50.000 de pensionari şi 25.000 de bugetari.

„Grija faţă de persoanele aflate în dificultate este o preocupare extrem de importantă a Guvernului Ponta. Astfel, amnistia fiscală pentru pensionari, mame şi bugetari este o măsură normală, de reparaţie socială. Salut votul de astăzi al Camerei Deputaților. Este o veste extraordinară pentru cei 50.000 de pensionari, pentru cele 20.000 de mame și pentru cei 25.000 de bugetari care vor beneficia de prevederile legilor adoptate astăzi. Aceste măsuri reprezintă încă o dovadă a faptului că Guvernul Ponta se ţine de cuvânt. Fac apel la președintele Traian Băsescu pentru o promulgare rapidă a actelor normative”, a declarat Ministrul Muncii, Rovana Plumb.

După vot, deputatul PNL Cristina Pocora, îmbrăcată într-un tricou roşu, a spus că aceste proiecte sunt gesturi electorale ale lui Victor Ponta: Astăzi am avut 3 legi şi 3 amnistieri. Niciun pensionar şi nicio mamă, nici bugetarii nu au nicio vină că au ajuns în acestă situaţie, dar trebuie să fim conştienţi că aceste gesturi sunt electorale, gen Ponta amnistiatorul, urmează şi amnistierea şi graţierea prietenilor penali.

Rovana Plumb a precizat că vor fi restituite şi sumele deja plătite de pensionarii şi de mamele beneficiari ai legilor vor fi returnate, în tranşe egale, pe o perioadă de maximum 5 ani, începând din 2015.

Guvernul Ponta a aprobat, în 19 august, proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, actele normative fiind transmise Parlamentului spre adoptare.

În 1 septembrie, Senatul României a extins amnistierea fiscală la toţi bugetarii care au obţinut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curţii de Conturi sau alte instituţii de control. Drept urmare, aceştia vor fi scutiți de restituirea sumelor.

Cele trei legi merg acum spre promulgare la Președintele României, Traian Băsescu care le poate tergiversa fie prin retrimiterea în Parlament fie prin contestarea lor la CCR.

loading...