Breaking news

Deputaţi şi miniştri bulgari, asediaţi de protestatari la Sofia în clădirea Parlamentului

Potestatarii de la Sofia au blocat timp de cinci ore, în clădirea Parlamentului bulgar, 30 de deputaţi, 3 miniştri şi jurnalişti, cerând alegeri anticipate.

proteste sofiaMarți seară, aproximativ 2.000 de manifestanţi, au înconjurat Parlamentul unde se aflau trei comisii pentru o actualizare a bugetului.

Trei miniştri – al Economiei, Dragomir Stoinev, al Finanţelor, Petar Ciobanov, şi ministrul Muncii şi Afacerilor sociale, Hassan Ademov – se aflau de asemenea în interiorul Parlamentului, conform posturilor de televiziune BNT şi bTV.

În total 109 persoane – deputaţi, miniştri, jurnalişti şi personal al parlamentului – au fost blocaţi în clădire, conform poliţiei.

Noul guvern de tehnocraţi format după alegerile legislative anticipate de la 12 mai, susţinut de socialişti, este la rândul său sub presiunea manifestaţiilor de stradă organizate de către mişcările societăţii civile.

 

Poliţia se pregătea în cursul serii să realizeze o evacuare a persoanelor blocate într-un autobuz atacat de manifestanţi care au spart geamurile vehiculului.

De 40 de zile, bulgarii protestează vehement pe străzile din marile orașe împotriva guvernului „oligarhiei” care conduce ţara.