Breaking news

Dependenti de telefon – cum sa eviti accidente si alte investitii pentru reparatii

loading...

Ironic sau nu, avem telefoane tot mai inteligente, ce indeplinesc functii complexe, insa numarul accidentelor este mai mare.

Service-urile gsm sunt tot mai solicitate, pentru ca investitia in smartphone-uri nu o facem atat de des. Printre cele mai solicitate servicii sunt cele de inlocuire de sticla, display, ca drept dovada ca nu tehnologia in sine a telefonului este o problema, ci modul gresit in care utilizatorii isi folosesc telefonul din dotare.

Devenita boala secolului modern, dependenta de telefon este explicata in fel si chip – videoconferintele ce ne tin mai aproape de cei fata de care distanta ne tine separati, retelele sociale, sesiuni de selfie-uri, conexiunea la tot ce tine de internet, posibilitatea de a rezolva chestiuni de munca oriunde am fi in deplasare etc. Este pana la urma un dispozitiv practic.

Accidente frecvente

Orice detinator de smartphone are parte la un moment dat de un accident al telefonului, cauza fiind cel mai adesea neatentia. Mai ales in primele zile de la achizitie, in faza de acomodare, riscul de a scapa telefonul din mana este cu atat mai mare. Se adauga si folosirea acestuia oricand si oriunde, astfel ca sansele de a afecta aspectul si functionalitatea sunt mai mari.

Printre cele mai frecvente situatii cu care clientii ajung la un service gsm precum se intampla la Glassgsm se numara display-ul spart, cu sau fara touchscreen de inlocuit. Pentru cazuri mai fericite doar sticla ce protejeaza display-ul este necesar a fi inlocuita. Costurile sunt suficient de bine resimtite pentru a intelege ca atentia sporita este necesara pe viitor. Din fericire, serviciile de acest gen au inceput sa fie mai accesibile. Atentie insa la ce piese sunt folosite. Cei de la Glassgsm se bazeaza la orice tip de reparatie pe piese originale, ce se pot achizitiona direct de la ei.

Alte situatii tin si de telefon in sine. Dupa o folosire indelungata, cand nu mai detine garantia producatorului, unele piese cedeaza. Oricat de performant sau scump ar fi un smartphone acesta nu este ferit de defectiuni. Asadar, interesul pentru reparatii iPhone poate fi unul la fel de mare. In randul posesorilor acestor tipuri de smartphone mai frecvente par sa fie cazurile in care se defecteaza portul USB, casca sau vibratorul.

Cum sa limitezi aceste riscuri

Pare simplu in teorie, dar ceva mai greu in practica. Primele masuri de siguranta se refera la achizitia unor accesorii ce au rol de protectie, de la huse la sticla, iar pentru cei care obisnuiesc sa foloseasca telefonul in masina, un suport auto si casti sunt necesare.

Mai apoi tine si de comportamentul pe care il adoptam cu privire la folosirea telefonului. Acesta nu trebuie purtat in mana, daca nu este “imbracat” corespunzator cu o husa. Nici buzunarele nu sunt cele mai sigure locuri, mai ales daca nu sunt securizate cu inchidere in fermoar sau daca este vorba de buzunarele de la spate.

Este de preferat sa nu folosim telefonul la masa, pozitionat langa pahare, la toaleta, asezat pe orice tip de suprafata.

Nu repara oriunde

Cand inevitabilul se intampla, alege un service gsm de incredere. Nu toate iti pot oferi garantia calitatii, un aspect foarte important pe termen lung. Alege in functie de recomandari, sugestii, in functie de reputatia pe care o are service-ul in cauza.

De cele mai multe ori rezumam totul la suma de bani perceputa. Aceasta nu este insa relevanta pentru ce inseamna calitatea. O recomandare este Glassgsm pentru ca, desi este un service din Suceava, repara telefoanele primite prin curierat. Intreaga experienta de acest gen dureaza 3 zile. Ai parte de garantie, valabila 6 luni de zile, asistenta gratuita, calitatea asigurata, preturi corecte. Iar daca esti neincrezator despre ce inseamna reparatia in sine, poti cere statusul acesteia.

Partea buna este ca acum avem solutii pentru orice. Nu suntem dispusi sa compromitem imaginea noastra, afisand un telefon cu display spart, cum nu suntem multumiti in a folosi pe termen lung un smartphone cu defecte. Pentru orice situatie, exista service-uri gsm care sa ofere servicii necesare, insa si acestea trebuie alese cu grija. Pana la o astfel de nevoie putem insa exersa atentia in folosirea dispozitivului mobil, ce a devenit se pare un accesoriu pretios.

loading...
English English French French Italian Italian Romanian Romanian
>