Demisie bombă la Pro TV. Adrian Sârbu părăsește trustul

Veste bombă pentru Pro TV. Fondatorul postului tv și al trustului Pro, Adrian Sârbu a demisionat de la conducerea Central European Media Enterprises Ltd. (CME), compania care deține pachetul majoritar al colosului media din România.

adrian sarbu - pro tvAdrian Sârbu a demisionat, miercuri, din funcţiile de Preşedinte şi Chief Executive Officer (CEO) ale companiei, producând un șoc în trustul Pro.

Adrian Sârbu a jucat un rol decisiv în cadrul companiei pentru aproape două decenii. A început ca partener al CME în 1995, când compania a lansat postul PRO TV pe piaţa din România. Ulterior, din 2007 până în 2009, a ocupat funcţia de Chief Operating Officer al companiei. Din 2009 a fost Preşedinte şi CEO al CME”, se arată în comunicat.

Ronald Lauder, fondatorul CME şi şeful boardului directoral al CME, îi mulţumeşte lui Adrian Sârbu, prin intermediul aceluiaşi comunicat, pentru “numeroasele contribuţii la succesul companiei CME, pentru pasiunea, dedicarea şi viziunea creativă de excepţie de care a dat dovadă încă din 1995”.

Adrian Sârbu a declarat că este “mândru” că a făcut parte din CME pentru aproape 20 de ani şi că a contribuit la succesul neîntrerupt al companiei și că și-a îndeplinit misiunea la CME.

Adrian Sârbu va fi în continuare angajat CME până la 1 ianuarie 2014. Boardul companiei l-a desemnat pe Duco Sickinghe, membru al boardului, să conducă temporar comisia directorală până la preluarea sarcinilor de către un CEO permanent.

Adrian Sârbu a promovat, în 1990, prima lege a audiovizualului, care a pus bazele televiziunii independente private din România.

El a revoluţionat piaţa de media din România, odată cu lansarea PRO TV, în decembrie 1995.

>