Breaking news

Demisia din Senat mută dosarul lui Voiculescu de la Înalta Curte la Tribunalul București

Demisia din Senat a lui Dan Voiculescu pare să fie doar o strategie prin care urmărește prescrierea faptelor din dosarul de urmrărire penală, aflat pe rol la Înalta Curte.

În decembrie 2008, Dan Voiculescu a fost trimis în judecată alături de alte 12 persoane, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma privatizării Institutului, se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Voculescu este judecat, în prezent, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru: folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Însă, odată cu renunțarea la funcția de senator, în data de 25 iunie 2012, dosarul nu mai este de competența Înaltei Curți, astfel că acesta se va trimite la Tribunalul București.

Demisia lui Voiculescu survine fix cu patru zile înainte de termenul d ejudecată stabilit la Înalta Curte, de pe 29 iunie 2012.

Mutarea dosarului de la Înalta Curte la Tribunalul București va duce la tergiversarea și contestarea multor probe și expertize din dosar fapt ce va duce ca faptele de care este incriminat Voculescu să se prescrie în anul 2013.