Breaking news

Delta Studio celebrează Gala Designului de Interior 2019

Joi, 12 decembrie, Showroom-ul principal Delta Studio din București a găzduit un eveniment-reper pentru creația de arhitectură românească: Gala Designului de Interior 2019.

Organizat de compania Delta Studio, lider național în amenajările interioare, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România Filiala București, evenimentul a reunit două momente semnificative:

  • Lansarea celei de-a patra ediții a albumului anual Lifestyle Design Interior
  • Premierea câștigătorilor concursului de design interior Smart Luxury

Evenimentul a adus împreună peste 500 de invitați – arhitecți consacrați și emergenți, designeri de top, vedete din showbiz, reprezentanți ai partenerilor principali Porcelanosa și Kerama Marazzi, colaboratori și pasionați de domeniu, având o dublă însemnătate: recunoașterea celor mai importante realizări în domeniu ale ultimului an și stimularea creativității printr-un concurs de anvergură națională, cu premii consistente oferite de către Delta Studio.

În deschiderea Galei, au fost evidențiate cele mai importante realizări ale companiei în ultimul an, dintre care amintim obținerea a 5 premii și 2 nominalizări în cadrul prestigiosului concurs International Property Awards. Totodată, au fost aclamați cei mai activi arhitecți colaboratori ai companiei în 2019. Evenimentul a fost completat de o tombolă cu premii oferite de sponsori.

Prima parte a Galei s-a concentrat pe lansarea și prezentarea albumului Lifestyle Design Interior 2020. Un proiect unic în România, aflat deja la 4-a ediție, albumul aduce publicului un produs matur, cu un conținut inteligent și abil structurat. Albumul reușește să ia pulsul creației de design interior din România, prin prisma celor mai puternice tendințe internaționale în domeniu.

Albumul Lifestyle Design Interior beneficiază de o distribuție națională, prin librăriile Cărturești, punctele Inmedio, benzinării și online prin deltastudio.ro și emag.ro.

Publicația reunește un total impresionant de 50 proiecte – 34 rezidențiale și 16 HoReCa, din toată țara, finalizate în 2019 de arhitecți români, selecția urmărind un standard înalt și soluții inovatoare. Ediția actuală conține un interviu exclusiv cu Florin Piersic Jr, alături de interviuri cu personalități ale arhitecturii românești, precum Dorin Ștefan, Daniel Ciocăzanu sau Emil Ivănescu, președintele OAR-București.

Proiectele reflectă cele mai actuale tendințe de locuire și amenajare: accente glam, inserții High Luxury, eclectism exotic, industrialism sofisticat, scenografii savuroase, orchestrate de arhitecți în amenajări cu caracter.

Cea de-a doua parte a Galei Designului de Interior 2019 a adus în prim-plan decernarea premiilor concursului Smart Luxury. Evenimentul, mult așteptat în special de către cei 70 de participanți, a dezvăluit rezultatele competiției pentru amenajarea inteligentă a unui apartament. Soluția câștigătoare urmează a fi implementată de către promotorul concursul, Delta Studio, în ansamblul rezidențial Belvedere Residences din București.

Concursul de soluții pentru un Apartament Smart Luxury a fost organizat în colaborare cu OAR-București și RIDA – Romanian Interior Design Association, o platformă proaspătă al cărei obiectiv este să conecteze toți actorii implicați în amenajările interioare, în sprijinul arhitecților și al clientului final. Concursul a beneficiat de susținerea companiilor Kerama Marazzi (partener principal), Franke și Ideal Standard (parteneri), alături de Porta Doors, Ravak, Blum și Roca (sponsori).

Competiția a avut două obiective importante: pe de o parte, de a arăta că orice spațiu poate căpăta un caracter aparte prin design, iar pe de altă parte de a conștientiza publicul de importanța colaborării cu un arhitect sau designer pentru obținerea unei amenajări cu personalitate.

Premiile decernate de juriu au fost:

Premiul 1 – 4000 EUR: Atelier Mudi – Oana Ștefania Pangalos

Premiul al 2-lea – 2000 EUR: Paul Călin Machedon, Theodor Alexandru Dinu, Laura Ioana Oniga

Premiul al 3-lea – 1000 EUR: NA – Cassandra Pop, Cosmin Anghelache, Astrid Rottman

Mențiune onorifică 1: Tudor Antemir, Ștefania Hîrleață, Cristian Bădescu

Mențiune onorifică 2: Fulcrum Atelier – Alexandru Codrin Mazilu, Delia Ștefana Costras

Cele mai bune 20 proiecte selectate de juriu sunt expuse în Showroomul Delta Studio până pe 20 decembrie.

Prin organizarea Galei Designului Interior 2019 și parteneriatul cu OAR-București, Delta Studio își exprimă deschiderea și susținerea față de arhitecții și designerii români – deopotrivă consacrați sau la începutul carierei, în sprijinul cărora vine cu soluții de amenajare diverse și inovatoare, pentru proiecte cu caracter.

Evenimentul a fost realizat cu sprijinul sponsorilor: Agape, Barlinek, Blum, Bosch, Coverlam, Flou, Fluid Master, Franke, Grohe, Keope, Keraben, Kerama Marazzi, Kuma, Kludi, Porcelanosa, Noken, Venis, L’Antic Colonial, Ravak, Roca, San Swiss.

 

>