Breaking news

Delimitarea spaţiului, închidere logie şi ce avantaje ai din asta

Pentru cei care locuiesc într-un spaţiu mic ideea de a deţine o cameră în plus este una ideală. Aşa că ideea de inchidere logie, de a separa balconul şi de a face din acesta o încăpere independentӑ pare să fie una ideală.

balcon inchisOdată cu asta trebuie să îţi asumi şi nevoia de a amenaja în cele mai mici detalii pentru ca totul să fie ca la carte: funcţional, practic, deservind scopului ales.

Avantajele unui  balcon închis

Ca şi încăpere independentӑ de restul casei balconul poate deservi unor scopuri diverse în organizarea unei case. Aşadar, poate fi chiar locul în care îţi usuci hainele, locul pur de relaxare sau de depozitare. În orice caz, indiferent de scopul ales, balconul este util şi punct. Are şi el nevoie de atenţie în fiecare detaliu ales.

Marele avantaj este acela de a tria foarte bine care este spaţiul pe care îl ai disponibil în ceea ce priveşte fiecare parte a casei. Unii îşi extind bucătăria cu un balcon ce se închide cu geam. Alţii preferă să îşi extindă orice altă camera, în funcţie de cum sunt dispuse acestea şi în funcţie de cum este poziţionat balconul/terasa încă din planul constructorului.

Alegi tâmplăria

Dacă intenţia este aceea de a face dintr-un balcon o închidere logie ai nevoie de o tâmplărie rezistentă. La mare căutare este tâmplăria din PVC, cea care îţi oferă o închidere perfectă, o izolare atât termică cât şi fonică. În plus, ca şi imagine, acest tip de tâmplărie poate avea diverse culori, ceea ce sporeşte modul în care va arata per total întregul balcon.

Decorezi spaţiul

După ce balconul devine încă o încăpere a casei trebuie să ţii cont de faptul că are nevoie de atingerea estetică. Chiar şi în cea mai simplă variantӑ trebuie să pui la punct câteva detalii. Optează pentru o imagine veselă şi plăcută, mai ales că aici ai un contact direct cu lumina soarelui, ai deschiderea către natură, aer proaspăt etc.

Acolo unde şi spaţiul permite şi nu există un inconvenient se ţine cont de lipsa perdelelor şi a draperiilor, din ideea de a permite luminii naturale să pătrundă mai mult şi mai bine în încăpere. Asta va aduce luminozitate şi nu numai, va crea acea impresie de dinamică a casei întregi.

Îi găseşti utilitate

Un ultim pas este acela de a te gândi în ce scop foloseşti noul spaţiu. Indiferent de alegere până la urmă devine o camerӑ în plus ce are nevoie de luminӑ, ventilare, căldură şi per total confort care ţi se oferă ca şi bonus.

Alegerile de acest gen definesc de regulă casele mici, apartamentele ce au nevoie de orice minim spaţiu în plus pentru a largi cât de cât spaţiul de locuit. Deşi nu garantează o extensie extraordinar de mare poate deveni spaţiul de care ai nevoie pentru relaxare, indiferent de timp. Fără să mai fii condiţionat de intemperii, fără să mai fie locul plăcut numai când e soare,  terasa devine balcon cu închidere şi delimitare prin paşi simpli însă care impun.