Breaking news

Declaraţii aberante ale ministrului care şi-a dat acordul pentru cenzura internetului

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, cel care a dat undă verde semnării acordului ACT, ce prevede cenzura pe internet, face dclaraţii halucinante la TVR.

Valerian Vreme, a declarat că nu el a semnat efectiv acordul ci un declarat că nu ataşat comercial al României la Tokyo.

Aş vrea să fac şi eu o precizare, pentru că au apărut, cum aţi spus dumneavoastră, pe internet informaţii că eu aş fi semnatarul, nu eu am semnat acest acord, el a fost semnat de către un ataşat comercial la Tokyo. Nu sunt semnatarul acestui acord şi 2. ministerul pe care îl conduc este avizator”, a declarat ministrul Valerian Vreme la TVR.

Ministrul Comunicaţiilor a spus că România a semnat acordul alături de state onorante precum Coreea de Nord şi SUA.

Aş vrea să nu intru în termeni. Deci când vorbim de semnarea unui acord internaţional, vorbim de anumite elemente mai mult legate de diplomaţie, este un acord internaţional, probabil are ca orice acord internaţional, anumite elemente de discreţie, dar n-a vrea eu să-mi dau cu părerea pe acest domeniu. ACTA este un acord internaţional care vine şi sincronizează de fapt ţările semnatare şi aţi văzut că suntem într-o companie destul de selectă şi mă refer la Statele Unite, mă refer la ţările europene care au semnat, Japonia, Coreea de Nord. Este o sincronizare între aceste ţări pentru combaterea pirateriei, furtului să-i spunem pe româneşte, pe internet„, a mai spus Valerian Vreme la TVR.

Ministrul spune că ACTA nu este chiar aşa omul negru şi că nu e o mare problemă dacă autorităţile au posibilitatea să vadă tot ce mişcă pe internet.

„Noi avem legislaţie pe acest domeniu, iar instituţia desemnată să dea, să genereze un asemenea proces este justiţia. Deci, ne vom baza în continuare pe justiţie şi termenii acestui tratat nu vin cu să zicem decizii exprese care să exceadă legislaţia naţională. Această companie trebuie să se adreseze justiţia, justiţiei, iar justiţia are procedeele ei clare stipulate în legile româneşti. Deci nu venim cu o normă care să fie deasupra legilor româneşti. Da, există această posibilitate (ca tot ce mişcă pe internet să fie la vederea autorităţilor, n.red.) la ora actuală din punct de vedere tehnic, discutăm tehnic, există această posibilitate.  La ora actuală există textul tratatului …. la Ministerul Economiei, pentru că Ministerul Economiei este iniţiatorul acestui document„, a concluzionat Valerian Vreme.