Breaking news

Debut în forță pentru Danube Delta Rally 2014

loading...

Macadamul de la Tulcea a fost testat la finele săptămânii trecute în pregătirea celei de-a XV-a ediții a Danube Delta Rally®, pe probele speciale Eoliene și Babadag, ambele incluse în traseul raliului.

macadam delta tulcea 2014La teste a participat și Simone Campedelli, multiplu campion al Italiei, alături de juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini. La finele lunii februarie vor demara și lucrările de reabilitare a întregului traseu al raliului.

Juniorul NRA a testat în cursul weekend-ului trecut modelul Cïtroen DS3 R3, în pregătirea participării atât la Campionatul Mondial de Raliuri (JWRC), cât și la Cïtroen Top Driver.

Prezent la testele Danube Delta Rally® 2014, Campedelli, un bun cunoscător al modelului Cïtroen DS3 R3, apreciază că probele speciale din traseul Danube Delta Rally® se pretează la o etapă de campionat mondial.

Macadamul este excelent, probele speciale din cadrul Danube Delta Rally® sunt rapide, dar foarte tehnice, utile pentru a testa și pregăti mașina pentru etapele viitoare de campionat național și mondial. Sunt bucuros că am avut ocazia să particip la aceste teste și probabil voi reveni la Tulcea”, a subliniat Campedelli.

Acesta a avut și un copilot special: vedeta de televiziune Gina Pistol, cunoscută pentru pasiunea sa pentru automobilism, invitata a fost impresionată de energia și atmosfera din jurul Danube Delta Rally®.

A fost un weekend minunat alături de echipa Danube Delta Rally. Mi-am încarcat bateriile! Parcă mă cunoșteam de-o viață cu toată lumea: adrenalină și zâmbete”, a subliniat Gina Pistol.

Marco Tempestini a participat, de asemenea, la teste și l-a sfătuit pe Simone, fiind extrem de încrezător în șansele lui pentru acest sezon. Totodată, și-a anunțat și el participarea la Danube Delta Rally® 2014 cu noua sa mașină Ford Fiesta R5, inclusă în configurația din acest an a raliului.

Mihai Tănase, președintele Clubului Sportiv Nautic Motorsport și organizatorul Danube Delta Rally®, s-a declarat onorat de  participarea celor două echipaje la testele de Tulcea și anticipează o etapă spectaculoasă atât din punct de vedere sportiv, cât și perspectiva evenimentelor organizate  în perioada raliului.

Danube Delta Rally® a fost reluat în 2013, după o pauză de 20 de ani, și s-a aflat încă de la început pe prima poziție în etapele Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Anul acesta, evenimentul are loc între 29 și 31 mai, fiind organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport, cu susținerea Consiliului Județean Tulcea și a Primăriei Tulcea.

loading...