Breaking news

De unde achizitionezi camera frigorifica potrivita afacerii tale?

loading...

Indiferent de complexitatea afacerii tale, daca activitatea ta include pastrarea unei anumite temperaturi pentru produsele pe care le comercializezi, o camera frigorifica este indispensabila bunului mers al lucrurilor.

Intalnita in domeniu medical, in hypermarketuri, depozite de carne, de fructe, legume sau flori, camera frigorifica este practic un container in care sunt depozitate diferite produse si are un principiu de functionare similar cu cel al unui frigider.

O camera de refrigerare este formata din panouri groase care mentin in interior o temperatura constanta, asta dupa ce raceste aerul dinauntru prin intermediul unei unitati de racire. In plus, fiind concepute sa se alinieze normelor din domeniul alimentar, camerele frigorifice conving prin eficienta energetica, prin tehnica folosita si prin standardele de igiena ridicate.

In momentul in care vrei sa achizitionezi o camera frigorifica, va trebui sa acorzi atentie mai multor factori, plecand evident de la necesitatile tale de depozitare. Daca cauti luand in considerare doar pretul si neglijand celelalte aspecte, s-ar putea ca produsul pe care pui ochii sa nu se preteze nevoilor tale.

De regula, o camera frigorifica se proiecteaza tinandu-se cont de specificatiile produselor ce vor fi depozitate in ea – fiecare produs avand nevoie de un anumit timp pentru a ceda caldura, care difera in functie de continutul de apa, densitatea celulara etc. –, de temperatura optima de pastrare, de cantitatea acestora s.a.

La fel de importanta este si amplasarea camerei frigorifice. Aceasta poate fi situata la exterior sau in interiorul unei alte incaperi. In general, pentru usurinta montajului, la exterior se folosesc containere. Din pacate, acestea au un dezavantaj destul de mare fiind expuse directe la temperatura exterioara. Din aceasta cauza au nevoie de o izolatie mai buna, puteri frigorifice si, evident, cheltuieli mai mari.

Camera frigorifica de interior beneficiaza de o temperatura exterioara constanta, ceea ce inseamna ca  compresorul va functiona in acelasi regim pe toata perioada anului, indiferent de anotimp.

Si astea sunt doar cateva aspecte de luat in considerare, sa nu mai vorbim despre dimensiunile camerei, structura peretilor, tipul de usa sau izolatie.

Uite, de exemplu, daca izolatia este de proasta calitate sau insuficienta, patrunderea caldurii in incapere va determina porniri mai dese ale compresorului frigorific, lucru care va conduce la avarierea timpurie a acestuia. Un fapt nu tocmai de neglijat avand in vedere ca el este piesa cea mai scumpa dintr-un sistem frigorific. Pornirile dese ale compresorului cresc, evident, si consumul de energie.

O izolatie buna, in schimb, va proteja incaperea si va pastra produsele la temperatura dorita chiar daca apar caderi de tensiune sau instalatia frigorifica nu functioneaza pentru o perioada mai lunga de timp.

Si totusi, de unde cumperi camera frigorifica potrivita?

TOPK iti vine in ajutor atunci cand cauti camera frigorifica potrivita afacerii tale. Firma proiecteaza si monteaza camere frigorifice destinate pietelor agroalimentare, macelariilor, carmangeriilor, abatoarelor, supermarketurilor, hotelurilor, brutariilor si patiseriilor mari si, in general, oricaror facilitati in care se face productie alimentara la un nivel de desfacere cel putin mediu.

Astfel, in functie de necesitatile businessului tau, TOPK iti pune la dispozitie camere frigorifice in regim de refrigerare sau congelare cu panouri tip sandwich, cu izolatie din poliuretan 80mm – 120mm si cu temperaturi in intervalele: 0/+8 (refrigerare) 10/-25°C (congelare).

Pentru a satisface toate nevoile specifice clientilor, firma ofera servicii de montaj si punere in functiune a instalatiilor frigorifice. Se ocupa, de asemenea, de interventii si reparatii pentru orice tip de instalatie si, nu in ultimul rand, asigura functionarea in parametri optimi a oricarui tip de echipament frigorific. Echipamentele furnizate sunt insotite de certificate de conformitate, calitate si garantie.

Specialistii TOPK iti stau la dispozitie si te pot ajuta sa faci alegerea corecta in privinta camerei frigorifice potrivita nevoilor tale.

loading...