Breaking news

De Sfântul Andrei, TVR 2 oferă cinefililor patru filme artistice de excepție

loading...

TVR 2 își răsfață telespectatorii de Sfântul Andrei, cu patru capodopere cinematografice internaționale: Miracol în pădure, Toată muzica din inimă, Lope  și Zăpezile de pe Kilimanjaro.

filme tvr 2Primul dintre ele este de la ora 9.40, drama romantică Miracol în pădure (MIRACLE IN THE WOODS – producţie SUA, 1997), cu: Meredith Baxter şi Della Reese în rolurile principale. După moartea mamei lor, Sarah şi Wanda moştenesc o cabană în pădure, pe care vor s-o vândă. Descoperind cu stupoare că mica proprietate e locuită de câteva decenii de către Lily, o venerabilă doamnă simpatică, dar care nu pare să fie în toate minţile, cele două surori, împreună cu fiica adolescentă a lui Sarah, încep o adevărată muncă de detectiv pentru a da de urma familiei bătrânei.

De la ora 20.10, la TVR 2 poate fi vizionată cea de-a doua parte a filmului Toată muzica din inimă (TUTTA LA MUSICA DEL CUORE – producţie Italia, 2013), cu: Francesca Cavallin şi Johannes Brandrup în rolurile principale. Angela Braschi, inspector în Ministerul Învăţământului, este detaşată la Conservatorul de Muzică dintr-un orăşel din sudul Italiei, de unde vin zvonuri că directorul şcolii hărţuieşte studenţi şi profesori deopotrivă, fără ca cineva să i se poată împotrivi. Tânăra inspectoare îşi găseşte un aliat în Mattia, dirijor şi profesor la conservator şi, împreună, vor încerca să readucă situaţia la normal.

De la ora 22.10 intră în emisie o producţie din Spania deţinătoare din 2011 a patru premii Goya. Este vorba de Lope (LOPE – Spania, 2010), drama inspirată de viaţa dramaturgului spaniol Lope de Vega. La sfârşit de secol XVI, Lope, tânăr soldat care a cunoscut deja ororile războiului, ajunge la Madrid şi încearcă să-şi descopere calea. A moştenit de la mama sa gustul pentru teatru şi poezie, dar ştie că nu poate să-şi câştige traiul din scris fără sprijinul unor persoane de vază. Două femei, o actriţă şi o aristocrată, vor intra în viaţa lui şi îi vor marca definitiv drumul către glorie. Regia filmului este semnată de: Andrusha Waddington, iar în rolurile principale joacă: Alberto Ammann, Leonor Watling şi Pilar Lopez de Ayala.

Insomniacii sunt invitaţi de la ora 1.10 să nu piardă un film clasic Zăpezile de pe Kilimanjaro (THE SNOWS OF KILIMANJARO – producţie SUA, 1952), adaptare a povestirii omonime a lui Ernst Hemingway, cu două nominalizări la Oscar. În rolurile principale pot fi urmăriţi trei monştri sacri ai cinematografiei americane: Gregory Peck, Ava Gardner şi Susan Hayward. Grav rănit în timpul unei partide de vânătoare, scriitorul Harry Street pare că mai are puţin de trăit. Toată viaţa, pe care o consideră risipită, i se derulează în faţa ochilor: n-a reuşit să devină marele romancier american, a eşuat în căsnicia cu Cynthia, acum decedată şi, mai mult, o neglijează pe Helen, care se află la căpătâiul lui şi încearcă să-l facă să lupte pentru supravieţuire. Devotamentul acesteia îl convinge că nu e un ratat, că mai are o şansă la dragoste şi fericire şi îi redă voinţa de a trăi.

loading...

Cmentariile sunt închise

English English French French Italian Italian Romanian Romanian