Breaking news

De Revelion, TVR 2 îţi dă un Paşaport de România, servit cu Topping la Răzushow

Pentru ultima zi din 2011 şi primele zile ale noului an, TVR 2 oferă telespectatorilor un program în care se regăsesc unele dintre cele mai bune concerte susţinute de mari artişti străini în România dar nu numai, multe filme bune şi ediţii speciale ale mai multor emisiuni.

În 31 decembrie, două emisiuni ale postului vor face bilanţul acestui an: Topping va aduce telespectatorilor cele mai populare şi comentate topuri, iar Paşaport de România va desemna finalistul sezonului doi.

Pentru Revelion, fanii TVR 2 sunt invitaţi să încheie 2011 şi să intre în 2012 în ritm de reggae alături de Ali Campbel (UB 40).

Cu toţii vor râde cu lacrimi la cea mai nebună „Petrecere” şi se vor pregăti pentru adevărate regaluri artistice oferite în primele zile ale noului an de: Vitas, Jon Lord, Pink, Rihanna, Anastacia, Dionne Warwick, Leona Lewis, Matchbox 20, David Bowie, Ten Years After, Steve Vai, Riff... În plus, Mihai Răzuş a pregătit şi el un Revelion în stilul consacrat şi vă invită la o ediţie specială Răzushow, în 1 ianuarie, să vă distraţi alături de invitaţi surpriză.

Iată recomandările din programul TVR 2, de pe 31 decembrie 2011 până pe 3 ianuarie 2012

Sâmbătă 31  decembrie 2011

10.45 – Film   Arde-i una franţuzoaicei (SLAP HER, SHE’S FRENCH-SUA, 2003)

Regia: Melanie Mayron Cu: Piper Perabo, Jane McGregor

Comedie. Starla e frumoasă, ambiţioasă, şefa majoretelor şi, fireşte, iubita căpitanului echipei de fotbal. Visul ei este să devină prezentatoare vedetă a şitirilor TV. Şi nimic nu pare să-i stea în cale americancei, în afară de Genevieve o micuţă franţuzoaică proaspăt aterizată în America, melancolică şi rârâită, care frânge inimile tuturor. Starla o ghiceşte însă pe diabolica „franţuzoiacă” şi pune la cale un plan de a o demasca pe impostoare.

12.25 – Concert – Rapsodia pământului… Fără frontiere (I)  Concert extraordinar susţinut de Gheorghe Zamfir, împreună cu orchestrele reunite ale Operei din Cairo şi  ale Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiesti dirijor Ovidiu Bălan, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

14.35 – Film   Farul singuratic (THE LIGHTKEEPERS-SUA, 2009) Comedie. Regia: Daniel Adams Cu: Richard Dreyfuss, Bruce Dern

Seth Atkins, un paznic de far care-şi jurase să nu mai aibă nimic de-a face cu femeile, salvează un tânăr de la înec, îl ia ca asistent şi-i cere să depună acelaşi jurământ de castitate. Convingerile lor sunt greu puse la încercare când în apropiere se mută două femei atrăgătoare…

16.15 – Topping – ediţie specială

La finalul anului, Corina Dănilă vă aduce cele mai populare şi comentate topuri făcute de-a lungul ediţiilor de până acum. Astfel, telespectatorii vor putea să revadă top trei “inginerii financiare” făcut de Moise Guran, care sunt cele mai importante trei motive să trăieşti în România ale lui Adelin Petrişor, de ce să te apuci să citeşti – cele mai importante trei argumente în viziunea lui Andrei Gheorghe, care sunt cele mai mari conspiraţii ale omenirii – top 3 realizat de Simon Toyne, auotrul romanului Sanctus etc.

18.00Paşaport de România – Finala

În ultima zi din an vom afla care este câştigătorul “Paşaportului de România”! din sezonul doi al emisiunii. Telespectatorii vor revedea cele mai interesante experienţe româneşti ale concurenţilor, cetăţeni străini şi vor afla care dintre cei cinci finalişti, aleşi de public, va câştiga concursul.. Oare va fi Chris, cel cu rezistenţa maximă la „ţuica mortală de Chiojdu”?

Sau Nigel, căruia îi place sa înoate fără slip?

Ar putea fi Rob care adoră să călarească fără şa? Alberto, turistul perfect pentru un hotel de 5 stele? Sau Marc, somnorosul căruia nu îi place să se trezească dimineaţa?

Răspunsul îl vom afla cu toţii sâmbătă, 31 decembrie, de la ora 18.00.

20.10– Film  Răzbunarea panterei roz (THE REVENGE OF THE PINK PANTHER – SUA, 1978). Comedie. Regia: Blake EdwardsCu: Peter Sellers, Herbert Lom, Robert Loggia

Douvier, şeful „sindicatelor” franceze, nu e privit cu ochi buni de şefii mafioţi americani, care-l acuză că s-a cam înmuiat. Ca să-şi curăţe imaginea, Douvier trebuie să facă o demonstraţie de forţă, aşa că-şi propune să-l ucidă pe cel mai bun inspector de poliţie în viaţă: Jacques Clouseau. De ce este Jacques Clouseau cel mai bun inspector de poliţie contează prea puţin. El este şi cel mai norocos inspector în viaţă, căci, deşi crezut mort, scapă nevătămat din atacuri şi-l caută pe atentator, folosind aceleaşi metode infailibile: aberante, dar sistematice.

22.10 – Concert – COMPAY SEGUNDO

Compay Segundo, grup al cărui nume este un tribut adus geniului creatorului său, reuneşte artiştii care l-au acompaniat pe maestru în fabuloasele sale turneele în Europa, Japonia, Statele Unite, Canada, America Latină, Orientul Mijlociu şi Caraibe. Trupa abordează acum piesele celebre din repertoriul unic al lui Compay: „Macusa, Sabroso”, „Anita, Bilongo (La Negra Tomasa)”, „Veinte Años”, „Las Flores de la Vida”, precum şi miticul „Chan-Chan”.

23.35 – Concert – ALI CAMPBEL (UB40)  Partea I

Artistul reggae a susţinut un concert caritabil în luna iunie 2011 la Sala Palatului din Bucureşti. Ali Campbell, legendara voce de la UB 40 a ridicat publicul în picioare cu o reprezentaţie absolut de neuitat pentru toţi cei prezenţi, cu un repertoriu din care nu au lipsit „Red Red Wine”, „Here I am baby” sau „Can’t Help Falling in Love”. TVR 2 a înregistrat acest concert şi îl va difuza acum, în premieră şi exclusivitate, cu ocazia acestor sărbători.

0.30 – Film  Petrecerea (THE PARTY – SUA, 1968)

Regia: Blake Edwards Cu: Peter Sellers

Comedie. Hrundi V. Baksi este un actoraş indian care, din modestul lui post de figurant, este la un pas de a distruge filmările grandioase şi costisitoare ale unui film de epocă. Numai că, în loc să fie concediat, el este invitat din greşeală la o petrecere cu ştaif, unde doar greii Hollywoodului au acces. Naiv, împiedicat, dezastru umblător, eroul nostru provoacă un şir de încurcături absolut delicioase.

2.15 Concert – ALI CAMPBEL (UB40)  Partea a II-a

3.10 Film  Equilibrium (EQUILIBRIUM-SUA, 2003)

Regia: Kurt Wimmer Cu: Christian Bale, Sean Bean

SF. Într-o lume a viitorului, un regim dictatorial a eliminat războiul suprimând emoţiile: cărţile, arta şi muzica sunt interzise cu desăvârşire, iar sentimentele sunt infracţiuni care se pedepsesc cu moartea. Un grup special de poliţişti numiţi „Preoţii Tetragrammaton” au fost desemnaţi să-i elimine pe toţi cei care încalcă legea. Însă unul dintre ei, John Preston, deşi antrenat să impună legile stricte ale noului regim, începe să-şi dea seama că lucrurile nu sunt aşa cum par.

5.00 Concert – VITAS LA BUCURESTI   Partea I

Renumitul artist Vitas a susţinut în 2009 un concert solo la Sala Palatului din Bucureşti, care a marcat începutul turneului său mondial, „Sleepless Nights”, programat să se desfăşoare în 50 de state ale lumii. Spectatorii prezenţi la concert au fost martorii unui eveniment deosebit, Vitas fiind unicul cântăreţ din lume, a cărui voce acoperă cinci octave, un adevărat fenomen artistic. Echipa TVR 2 a fost prezentă la concert şi a înregistrat pentru telespectatorii săi cele mai valoroase momente din spectacolul oferit de Vitas în România.

Duminică 1 ianuarie 2012 

7.00 Concert – Rapsodia pământului… Fără frontiere (II)  Concert extraordinar susţinut de Gheorghe Zamfir, împreună cu orchestrele reunite ale Operei din Cairo şi  ale Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiesti dirijor Ovidiu Bălan, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

11.00 Concert – VITAS LA BUCURESTI  Partea a II-a

14.10 Film  Poveşti cu zâne (FAIRY TALE: A TRUE STORY, SUA, 1995)

Regia: Charles Sturridge Cu: Harvey Keitel, Peter O’Toole

Aventuri, fantezie.  În Anglia rurală a începutului de secol XX, în vreme de război, două fetiţe fac câteva fotografii în grădina lor, fotografii în care par să fie surprinse câteva zâne luminoase şi înaripate. Adulţii se împart în două tabere, au loc dezbateri publice, minţi luminate îşi spun părerea în privinţa autenticităţii  pozelor, se caută explicaţii logice. Singurul câştigător în acest război mediatic pare să fie lumea magică a copilăriei.

16.10 Spectacol – PREMIILE MAGIEI 2009  (MAGIC AWARDS- SUA, 2009) Circ.

Un spectacol de magie şi iluzionism, ale cărui încasări au fost donate UNICEF, presărat cu momente muzicale şi comice, în care sunt premiaţi cei mai abili magicieni ai momentului.

18.00 Răzushow  –Un show ghiduş cu Mihai Răzuş – Ediţie specială.

Pentru că în această zi politicienii sunt pe la casele lor, la aceasta ediţie participă numai actori, pentru a ne imagina cum va fi România în anul 2012. Astfel, invitaţi vor fi Pavel Vorbăgoală, doctor docent în discursuri şi promisiuni, de la Partidul Puterii Totale, iar Diana Palavragiu va reprezenta Partidul Opoziţiei Complete. Alţi invitaţi vor fi „românul de rând”, precum şi o familie ai cărei membri lucrează în străinătate, iar acum s-au reunit în jurul mesei de Revelion.

19.00 Spectacol – Seara divelor   (DIVAS-MB, 2008)

Un show plin de culoare şi muzică antrenantă, organizat în scopuri caritabile, la care participă nume mari ca Pink, Rihanna, Anastacia, Dionne Warwick şi Leona Lewis.

20.10 Film  O împuşcătură în întuneric (A SHOT IN THE DARK – SUA, Marea Britanie, 1964) Comedie. Regia: Blake Edwards Cu: Peter Sellers, Elke Sommer, George Sanders

Cursele amoroase pe de holurile unui castel francez sunt întrerupte de o împuşcătură în întuneric. Victima este şoferul spaniol al proprietarului castelului, iar criminalul ar trebui să fie omul care ţine arma fumegândă, adică drăgălaşa cameristă Maria. Dar inspectorul Clouseau refuză să creadă asta, pentru că aşa îi spune nu flerul de copoi, ci inima de îndrăgostit. Crimele continuă, Maria pare să fie de fiecare dată autoarea, dar  Clouseau o scoate de fiecare dată de la închisoare. O ultimă întorsătură de situaţie ar putea lămuri lucrurile…

Luni, 2 ianuarie 2012

10.10 Film  Poveste fără sfărşit (NEVERENDING STORY – SUA, Germania, 1984)

Regia: Wolfgang Petersen, Cu: Barret Oliver, Noah Hathaway, Tami Stronach

Aventuri. Regatul Fantasia urmează să fie distrus, dar nu de vreun vrăjitor malefic sau de vreo bombă termonucleară, ci de inexorabilul şi nesfârşitul Nimic. Valul nimicitor a început deja să şteargă regatul, iar sfârşitul pare cumplit de aproape. Singurul scut care separă Fantasia de Nimic este credinţa micului Bastian, care descoperă regatul nemaivăzut între copertele unei cărţi colosale cumpărate dintr-un anticariat fabulos. Ascuns în podul şcolii, cu cartea în braţe şi sufletul la gură, micul Bastian încearcă să salveze lumea poveştilor cu ajutorul nepreţuit al Imaginaţiei.

12.30 – Concert Matchbox 20: Live in Atlanta (MATCHBOX 20 IN ATLANTA – SUA, 2004)

Unul dintre cele mai reuşite concerte ale senzaţionalei trupe Matchbox, într-o atmosferă care aminteşte de începuturile intimiste ale cluburilor, cu piese de pe trei albume de succes.

14.10 Film  Hainele noi ale împăratului (THE EMPEROR’S NEW CLOTHES – Marea Britanie, Italia, 2001), Regia: Alan Taylor, Cu: Ian Holm, Iben Hjejle

Comedie. O reţea secretă şi fidelă lui Napoleon concere un plan ingenios: împăratul se întoarce la Paris, pentru a-şi câştiga tronul, în timp de o sosie a sa, un ţăran, îi ia locul în exil. Dar planul dă greş, pentru că ţăranului îi place viaţa de împărat exilat atât de mult, încât refuză să încheie şarada. Până când nu e declarat impostor, adevăratul napoleon nu poate ieşi la iveală şi trebuie să trăiască în pielea ţăranului Eugene,,,

16.00 – Concert  David Bowie (DAVID BOWIE, A REALITY TOUR – Marea Britanie, 2004)

Unul din cele mai reuşite concerte ale artistului David Bowie, din cadrul turneului Reality, concert înregistrat la Point Theatre, în Dublin. În meniu, câteva din cele cunoscute hituri ale neliniştitului artist în cei 30 de ani de carieră.

20.10 Film  Asterix şi Obelix contra lui Cezar (ASTERIX ET OBELIX CONTRE CESAR – Franţa, 1999), Regia: Claude Zidi, Cu: Gerard Depardieu, Roberto Benigni

Prin 50 î.Hr., Galia este cucerită în întregime de romani, mai puţin un sătuc, care reuşeşte să reziste atacatorului cu ajutorul poţiunii magice preparată de druidul şef Panoramix. Poţiunea în cauză îi conferă celui care o soarbe puteri nemărginite, ce-i drept, pentru o scurtă durată. Cezar îşi doreşte să afle secretul poţiunii pentru invadarea Angliei, dar se loveşte de îndârjirea celor mai vajnici apărători ai hexagonului precreştin: mititelul Asterix şi durduliul Obelix.

23.10Concert Jon Lord – TVR 2 difuzează în premieră concertul susţinut de Jon Lord, membru fondator al trupei Deep Purple, la Bucureşti în 2009. TVR 2 este singura televiziune din lume care a obţinut acordul artistului de a înregistra şi difuza INTEGRAL un concert de-al său, iar telespectatorii români pot urmări aceasă reprezentaţie la aprox. o lună după lansarea la Londra a DVD-ului şi CD-ului cu concertul Jon Lord la Bucureşti.  Astfel, Jon Lord este singurul mare artist internaţional care lansează un DVD+CD având pe copertă sigla unei televiziuni româneşti şi numele românilor implicaţi în proiect. Mai mult, artistul a dorit ca acest DVD, vândut în intreaga lume, să includă subtitrarea în limba română a celor rostite de el între piese. Valoarea acestui DVD – cu o amprentă românească atât de puternică – este cu atât mai mare cu cât artistul, în vârstă de 70 de ani, a decis să ia o pauză în activitatea sa muzicală, din cauza sănătăţii (a anunţat că are cancer).

Marţi, 3 ianuarie 2012

20.10 – Film  * Pompei (POMPEI – Italia, 2007) Prima parte. Regia: Giulio Base.

Cu: Lorenzo Crespi, Maria Grazia Cucinotta

* Anul 79 d. Hr. Întors la Pompei, de pe câmpul de luptă, Marcus o gaseşte pe iubita lui, Valeria, sclava unuia dintre mai-marii oraşului, Chelidon. Încercând s-o elibereze, tânărul soldat află de un complot pus la cale de Chelidon, care îl are ca ţintă pe împărat. Dar planurile nu mai sunt duse până la capăt căci, pe 24 august 79, Pompeiul este înghiţit de furia clocotindă a vulcanului Vezuviu

23.10Concert Jon Lord –Partea a doua