De râsul curcilor | Funeriu îi face galerie lui Băsescu, la geamul B1 TV – VIDEO

Consilierul prezidenţial, Daniel Funeriu, plătit din bani publici, îi face galerie lui Băsescu la geamul B1 TV și organizează mitinguri de protest la Palatul Victoria împotriva lui Ponta. 

basescu - b1 tvMiercuri seară, Băsescu a preferat să meargă la B1 TV, la emisiunea ”Bună seara România”, moderată de Mădălina Pușcalău, în loc să țină binecunoscuta conferință de presă, zilnică de la Palatul Cotroceni la ora 18.30.

Nici nu a început bine emisiunea de la B 1 TV că aplaudacii lui Băsescu, în frunte cu consilierul prezidențial, Daniel Funeriu au venit din Piața Victoriei, la geamul studioului B 1 TV și fluturau steagul tricolor și pancarte cu mesaje împotriva lui Ponta.

Băsescu a început să se amuze și a spus că nu el i-a adus acolo. Moderatoarea a început să-i numere, spunând că sunt foarte mulți, când în realitate erau un grup de circa 20 de persoane.

Grupul de protestatari a venit la B1 TV, din Piața Victoriei. Aici, aproximativ 100 de manifestanţi s-au adunat, în jurul orei 18.00, pe trotuarul din zona Muzeului Antipa, unde au scandat împotriva cabinetului Ponta, în contextul modificărilor aduse Codului penal prin votul de marţi al parlamentarilor.

Ei au venit la protest cu pancarte pe care erau inscripţionate mesaje precum “Mandela a vrut egalitate, Ponta vrea imunitate” sau “Pe cuprinsul României, legea lor, legea hoţiei”.

Alături de consilierul prezidențial, Daniel Funeriu, fost Ministru al Educaţiei, la protestul de la Guvern și la galeria de la B1 TV, a venit și liderul Fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda.

”Acest protest este împotriva furtului statului român de către infractorii USL”, a spus Daniel Funeriu.

Hoțul strigă hoții.  Corpul de Control al premierului Victor Ponta a sesizat DNA pe numele lui Funeriu, în calitate de fost ministru al Educaţiei, şi în cazul lui Valerian Vreme, fostul ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Cei doi sunt acuzaţi de fals intelectual, după ce au cumpărat de licenţe Windows fără temei legal. Pentru a crea aparenţa de legalitate, cei doi miniştri au semnat o notă comună privind achiziţia de soft educaţional, utilizat de către Ministerul Educaţiei în şcoli. Prejudiciul creat se ridică la peste 1 milion de euro.

Potrivit procurorilor, cei doi foşti miniştri se fac vinovaţi de cumpărarea de licenţe fără temei legal. Aceste licenţe Windows trebuiau să fie închiriate, dar au fost achiziţionate.

Pentru a crea aparenţa de legalitate, cei doi miniştri au semnat o notă comună privind achiziţia de soft educaţional, utilizat de către Ministerul Educaţiei în şcoli.

>