Breaking news

De Paște, românii au cumpărat 50 de milioane de ouă și 8 milioane de cozonaci

Aproximativ 200 de milioane de euro au cheltuit românii în acest an de Paște. Cea mai mare parte a banilor s-a dus pe mâncare. 50 de milioane de ouă și opt milioane de cozonaci.

oua cozonaci si mieiȘi în acest an, românii au dat iama în magazine și au cheltuit toți banii din portofel, doar pentru a avea o masă îmbelșugată de Sfintele Paști.

Potrivit unor estimări realizate de patronatele din industria alimentară, românii au cheltuit de Paște, circa 200 de milioane de euro.

Banii s-au dus pe ouă, cozonaci, carne de miel, mici, bere, pască, legume, fructe, sucuri și alte băuturi alcoolice.

Românii au cumpărat de Paște 50 de milioane de ouă, opt milioane de cozonaci și trei milioane de miei.

Cele 50 de milioane de ouă au costat în jur de 30 de milioane de lei, cozonacii în jur de 100 de milioane de lei, iar carnea de miel vreo 600 de milioane. Iar pe mititei, alcool, sucuri și alte preparate de Paște, românii au mai cheltuit peste 100 de milioane de lei.

În 2012, estimările Ministerului Agriculturii arătau că au fost sacrificați de Paște, 4 milioane de miei, cumpărate 50 de milioane de ouă și 7 milioane de cozonaci.

De Paște, toată lumea are de câștigat. Fermele avicole își vând pe bandă rulantă ouăle, ciobanii își vând mieii, hipermarket-urile vând tot ce se poate, iar Biserica, lumânări, acatiste, iconițe și alte suveniruri religioase.

Concluzia este că încă odată se dovedește faptul că o mare sărbătoare religioasă precum Paștele, reprezintă o mană cerească pentru comercianți și chiar pentru Biserica Ortodoxă Română.

Semn că religia merge mână în mână cu economia, sau invers.