Breaking news

De Moş Nicolae, Liana Stanciu aduce la TVR 2, noutăţi pentru bedefili, cinefili şi bibliofili

 Liana Stanciu, aduce de Moș Nicolae, la „Arte, carte şi capricii”- sâmbătă, 6 decembrie, de la ora 19.00, la TVR 2 şi TVR HD, noutăți despre benzile desenate.

Liana Stanciu Arte Carte si Capricii 3Atenţie, benzile desenate crează dependenţă! Iar aceasta se manifestă fără limită de vârstă iar ”bedefilii”, aşa se numesc pasionaţii genului, se întâlnesc la evenimente special dedicate lor. Despre banda desenată în România aflaţi mai multe de la istoricul Adrian Cioroianu, un pasionat declarat al acestei arte.

Bruno Monsaingeon este un violinist format la Paris care în ultimii 30 de ani a regizat filme muzicale, fără însă a renunţa la concerte. În plus, activitatea impresionantă în lumea muzicii şi a filmului a fost completată cu cărţi dedicate unor nume celebre ca Nadia Boulanger sau pianistul canadian Glenn Gould. De curând, Bruno Monsaingeon a fost în România şi a acordat un interviu în exclusivitate pentru Arte, carte şi capricii” .

În această ediţie o puteţi cunoaşte pe cea numită “Zâna norilor”. Este vorba de Andreea Mihaela Stan – jurnalist, scriitor, mamă a doi copii şi, de puţină vreme, pilot. Iar pentru “Cartea norilor” inspiraţia a venit chiar din vazduh, acolo unde Andreea a descoperit dimensiunea zborului.

Iar dacă explorarea Egiptului antic v-a fascinat şi incitat dintotdeauna, puteţi începe descifrarea misterelor vechilor faraoni cu o vizită la… Hanul Gabroveni, din Bucureşti. Aici, în cadrul unei expoziţii interactive, vizitatorii sunt invitaţi să descopere secretele piramidelor, să afle tainele hieroglifelor şi să devină, pentru o zi, arheologi cu acte în regulă.

Şi pentru că este o ediţie ce se difuzează chiar de ziua Sf. Nicolae, Liana Stanciu stă de vorbă cu preotul paroh Vasile Ioana despre semnificaţia acestei zile care deschide suita Sărbătorilor de Iarnă.

>