Breaking news

De la vlogging la faliment sentimental: Află povestea celui mai recent single lansat de Daniel Pîrvan – Romanţă- VIDEO

“Romanţă” este o piesă scrisă şi produsă în totalitate de către Daniel Pîrvan. Mix-ul şi master-ul au fost realizate de către Călin Grăjdan, iar Răzvan Leucea s-a ocupat de regia videoclipului.

În primul său videoclip realizat la standarde cinematografice, Daniel joacă rolul unui cântăreţ singuratic, care îşi cântă povestea, dorul şi falimentul sentimental într-un decor atemporal, blocat între vis şi realitate. Daria Pentelie, actriţă cunoscută publicului pentru apariţia în serialul “Profu’”, interpretează rolul persoanei iubite, o prezenţă fantomatică, o obsesie care îi joacă feste protagonistului, luându-i în final locul ca solist, dar şi raţiunea, purtându-l într-un loc ideal, un univers paralel în care dragostea a învins

Este o baladă emoționantă, cu un sound unic, modern, dar îmbrăcat cu parfum retro, evocând spiritul unor mari artişti români ai vremurilor de altădată, precum Constantin Drăghici, Jean Moscopol şi Maria Tănase.  <<E o piesă personală, despre “ce ar fi putut sa fie”, despre persoana potrivită la momentul nepotrivit, despre o iubire sortită eșecului dinainte sa înceapă. “Romanţă” nu are un mesaj-manifest, precum alte piese ale mele (“Fericirea e fake”, “Copii fără hartă”), ci spune o poveste, e un monolog interior, în care răsună interogări retorice>>, spune Daniel, cantautorul piesei.

“Filmările au decurs fără probleme! Am avut emoţii, mai ales pentru scena sărutului! (râde) Eu nu sunt actor profesionist şi acesta a fost primul meu videoclip cu o echipă atât de numeroasă, dar toată lumea m-a susţinut şi am intrat repede în pielea personajului” povesteşte Daniel.

Daniel Pîrvan a acordat un interviu în exclusivitate pentru exclusivNEWSro în care explică ce vrea să transmită prin noul single.

exclusivNEWS.ro: Te-ai remarcat in spațiul public ca si vlogger, esti student la Automatica și Calculatoare, dar compui și cânti muzică, în același timp. Cum crezi că le poți “împăca” pe toate cele trei și către ce ai alege să te focusezi mai mult, în viitor?

Daniel Pîrvan: Nu mai sunt student, am absolvit facultatea şi activez în domeniu, ca programator de jocuri video, un job la care am visat de mic copil şi care îmi permite să-mi realizez proiectele artistice! Nu cred în a face prea multe lucruri în acelaşi timp dacă vrei să îţi iasă bine, aşa că ziua sunt programator, iar seara şi în weekend fac muzică; ca vlogger am redus activitatea pentru a mă putea focusa pe aceste doua activităţi. Cred că am găsit acel echilibru sănătos de care am nevoie pentru a face tot ce îmi doresc şi pentru a-mi atinge potenţialul maxim pe toate planurile.

exclusivNEWS.ro: Care e diferența dintre vloggerul Dan, autor al seriei “Când eram mic, eram convins că…” și Dan, compozitorul și artistul care a lansat cea mai recentă piesă, “Romanță”?

Daniel Pîrvan: Ambele sunt faţete ale mele! “Vlogger-ul Dan” este latura mea amuzantă, jovială, uneori sarcastică, uşor cosmetizată, în sensul că am grijă să nu împărtăşesc prea multe detalii din viaţa personală sau de natură prea serioasă în vloguri, în timp ce Dan, compozitorul unor piese dark precum “Romanţă”, reprezintă latura mea profundă, romantică, uşor visătoare. Nu pot să spun că o parte o domină pe cealaltă, ambele mă definesc pe mine ca om şi îmi place să le explorez în egală măsură, dar simt că latura profundă abia începe să iasă la iveală, şi sunt recunoscător publicului care doreşte să descopere şi frânturi din gandurile mele cele mai complexe, prin intermediul muzicii.

exclusivNEWS.ro: În urmă cu 8 luni ai lansat o piesă foarte frumoasă și cu foarte mare priză la public: “Copii fără hartă”. Piesa a strâns aproape 100k de vizulizări, mulți dintre noi ne regăsim, cu siguranță, in versurile ei. Există vreo legatură între cele doua piese?Ce ți-ai propus de la ultima piesă lansată, “Romanță” și care este povestea ei?

Daniel Pîrvan: “Copii fără hartă” şi “Romanţă” sunt oarecum scrise în aceeaşi perioadă din viaţa mea,  în jurul momentului în care m-am mutat singur în Bucureşti şi am început să resimt impactul “vieţii reale”, impactul trecerii timpului peste relaţiile mele cu cei din jur şi cu mine însumi. Dar în afară de asta, cele două piese sunt extrem de diferite. “Copii fără hartă” este un imn al celor cu vise măreţe, care, deşi nu sunt ghidaţi de nimeni, îşi urmează chemarea în pofida tuturor greutăţilor.  Prin “Romanţă” pe de altă parte, mi-am propus să dezvălui latura mea romantică şi visătoare, să readuc la lumină, cu un sound contemporan, muzica de altădată. “Romanţă”  este o baladă emoţionantă, cu parfum retro, o piesă personală, despre o iubire care nici măcar nu a existat.

exclusivNEWS.ro: Povestea pe care o transpui în text și mai apoi în producție muzicală este una cu siguranță de foarte bună calitate și foarte apreciată de comunitatea pe care ai strâns-o în jurul tău. Cu toate acestea, care este perspectiva ta cu privire la trendurile muzicale actuale axate foarte mult pe comercial, dar fără prea multă substanță, cum crezi că te vei încadra în peisajul muzical actual?

Daniel Pîrvan: Eu consider că fiecare îşi are locul în peisajul muzical, indiferent de trenduri, gen muzical sau subiectele abordate. Muzica este emoţie, iar emoţiile şi trăirile noastre diferă de la o zi la alta, de la om la om, iar asta ne face speciali! Trebuie să existe câte o piesă pentru orice fel de sentiment, fie el mai superficial sau mai profund. Eu consum piese comerciale, şi din ipostaza de simplu ascultător, dar şi din ipostaza de producător şi compozitor, şi chiar le consider extrem de complexe, tocmai prin simplitatea lor, prin calitatea lor de a fi pe placul unui public cât mai extins. Simplitatea în muzică, numitorul comun, este cel mai greu lucru de atins! În ceea ce priveşte muzica mea, nu vreau să mă plasez într-o cutie din care să nu pot ieşi, sau sub o anumită etichetă. Eu sunt într-o continuă căutare şi evoluţie, iar piesele mele reflectă acest lucru.

exclusivNEWS.ro: Ce rezultate ți-ai dori să returneze Google la o simplă căutare după “Daniel Pîrvan”. Ce ai dori să știe publicul despre ține?

Daniel Pîrvan: Rezultatele sunt destul de bune şi acum! (râde) Pe prima pagină apar piesele şi versurile mele, ceea ce mă bucură foarte tare! Mi-aş dori la un moment dat să am o pagină de Wikipedia, una luuungă, plină de realizări şi colaborări frumoase în domeniul muzical şi nu numai. Mi-ar plăcea să dau un exemplu, să fiu văzut ca un om care a reuşit prin muncă şi dăruire să îşi îndeplinească visul, şi să gândească “big”, în pofida background-ului, a părerilor celor din jur, a anxietăţii şi mai ales în pofida propriilor gânduri negative.

Daniel Pîrvan este unul dintre „veteranii” YouTube-ului românesc. Carismatic şi plin de umor, Daniel şi-a surprins timp de aproape 10 ani cei peste 215.000 de abonaţi cu conținutul său online: sketch-uri de comedie, poveşti amuzante, parodii muzicale şi animații 2D. Marea sa dragoste este însă muzica. Cunoscut deja pentru piesa manifest “Fericirea e fake”, care a dobândit un devărat cult following, Daniel se află într-o evoluție constantă. Cu ambiție, pasiune şi dorinţă de autodepăşire, Daniel compune, scrie versuri şi îşi produce singur piesele, scopul lui fiind unul precis: să creeze emoție.

Credits foto: Razvan Leucea