Breaking news

De la 1 ianaurie 2013, românii vor avea buletin electronic

Începând cu anul 2013, românii vor avea cărți de identitate electronice, care vor deveni în același timp și documente de călătorie în statele membre ale Uniunii Europene.

Din 2013, românii se vor legitima cu un nou act de identitate, și anume cartea electronică de identitate.

Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 82/2012 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind evidența persoanelor, actele de identitate ale cetățenilor români, precum și actele de rezidență ale cetățenilor statelor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European rezidenți în România a fost publicată în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 838, din 12 decembrie 2012 și a intrat în vigoare la data publicării.

Guvernul menționează ca această măsură este necesara întrucât se impune producerea unor acte de identitate sigure, evitându-se, în acest fel, utilizarea de documente de identitate false sau falsificate.

Pe lângă datele actuale pe care le conține clasica carte de identitate, noul buletin va include și prenumele părinților titularului, certificate digitale, date biometrice ale titularului, constând în imaginea faciala și amprentele.

>