Breaking news

De Crăciun, TVR 2 a pregătit o petrecere ca-n poveşti

De Crăciun stăm acasă, alături de TVR 2 care vă va încărca de căldura și armonia spiritului festiv. Colindele şi concertele extraordinare, transmisiunile în direct de la Vatican și Catedrala Sfântul Iosif  și cele mai frumoase filme se regăsesc printre programele de sărbătoare. Fuego va împodobi bradul la… Palat iar ediţiile speciale „Câştigă România!” și „Femei de 10, bărbați de 10” vor completa zilele de Crăciun la TVR 2.

Ne pregătim să îi urăm „Bun venit” lui Moș Crăciun de miercuri, 23 decembrie urmărind primele filme de sărbătoare. Şi pentru că cei mai mici sunt şi cei mai nerăbdători, ei vor fi primii care vor primi un cadou special, noul lor prieten, simpaticul căţel Murphy. Joi, de la ora 15:00, Paula Seling ne invită un concert aniversar, „Povești de iarnă”, iar de la ora 18:00, în platoul emisiunii „Nu există nu se poate”, Andreea Marin are un interlocutor special… Moș Crăciun.

Virgil Ianțu spune în Ajun… „Câștigă România!”, de la ora 19:30, alături de trei invitați celebri, simpatici și talentați: Lia Bugnar, Ilona Brezoianu și Marius Manole, trei buni prieteni care și-au păstrat cheful de joacă. Artiștii au acceptat invitația „Câștigă România!” ca să dea o mână de ajutor unei școli din județul Vrancea. Banii pe care ei îi vor câștiga în această seară vor ajunge la copiii din satul Jitia și vor contribui la dotarea școlii cu tehnologia necesară cursurilor on-line.

Joi, 24 decembrie, de la ora 20.30, „Credo” dedică o ediție specială sărbătorii Naşterii Domnului. Telespectatorii vor putea urmări în transmisiune directă Vigilia di Natale şi Liturghia pe care Sanctitatea Sa Papa Francisc le oficiază în Basilica Sfântului Petru de la Vatican. Seara de Ajun se încheie cu un eveniment muzical unic, de la Catedrala romano-catolică Sf. Iosif. De la ora 22:00, puteți urmări concertul „Dar și har” susținut de Orchestra Simfonică București, sub bagheta compozitorului Andrei Tudor, cu participarea artiştilor Andra, Paula Seling, Luminiţa Anghel, Dalma, George Miron şi mulţi alţii. În prima ziua de Crăciun, de la ora 12.30, e programat în premieră documentarul „De la Ierusalim la Bethleem”, iar de la ora 13.00, din Piața San Pietro de la Vatican se va transmite mesajul şi binecuvântarea Papei Francisc. Sub genericul „Repere sacre”, telespectatorii TVR 2 pot urmări de la Catedrala Sf Iosif, începând cu ora 8:00,  slujbele din prima zi de Crăciun, „Solemnitatea Nasterii Domnului nostru Isus Cristos”, iar duminică, 27 decembrie, „Solemnitatea Sfintei Familii: Isus, Maria si Iosif”.

Pe 25 decembrie, de la ora 13.30, suntem invitați să împodobim bradul la … Palat! Paul Surugiu Fuego a chemat câțiva prieteni care vor colinda și vor aduce veselia în casele românilor. Printre artiștii pe care cu siguranță vă veți bucura să- i revedeți se numără Irina Loghin, Corina Chiriac, Mirabela Dauer, Gabriel Dorobanțu, Ovidiu Komornyik, Valeria și Traian Ilea, Sanda Ladoși, Margareta Clipa și Vlad Crețu. Show-ul va fi elegant, modern și plin de efervescență, iar locația este una exclusivistă. Cu Fuego ne vom întâlni și duminică, în emisiunea „Drag de România mea!”, de la ora 15:00. Nu vor lipsi momente speciale, colindele și atmosferă de sărbătoare. Fuego a pregătit o gală perfectă pentru ziua de Sfântul Ștefan, cu muzică bună și invitați care ne vor colinda și ne vor povesti cum petrec sărbătorile. Astfel, alături îi vor fi Paula Seling, Steliana Sima, Tania Popa, Maria Gheorghiu și Alesis.

De la ora 20:00, Corina Dănilă și Dragoș Huluba ne invită la o ediție specială „Gala umorului”, de Crăciun. Îi vom revedea în momente umoristice de sărbătoare pe Toma Caragiu, Amza Pellea, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, Octavian Cotescu, Ştefan Bănică şi mulţi alţii. Pe marea actriță Stela Popescu nu ne-o putem imagina decât veşnic surâzătoare, gata să ne prezinte o scenetă care ne va smulge un zâmbet şi ne va crea o stare de deconectare. Pe 26 decembrie, de la ora 13.00, „Gala umorului” a pregatit o ediție specială „Stela Popescu” cu momente inedite din Arhiva de Aur a TVR.
Marina Almășan ne așteaptă în a doua zi de Crăciun, de la ora 15:00, la un Târg de Crăciun marca „Femei de 10, barbați de 10”. Vom avea brazi, străduțe aglomerate, chioșcuri cu vată de zahăr, tonete cu turtă dulce și, firește, Moș Crăciun! El va fi însoțit de Mary Christmas, consoarta sa și amândoi vor forma un cuplu comic (Dan Helciug și Cristina Cioran). Va fi primul Moș Crăciun din istoria TVR protejat de o mască, iar pretextul adunării este un soi de „Eurovision” al colindelor și al cântecelor de iarnă, cu 8 artiști provenind de pe toate continentele.

Fascinaţia arenei colorate şi a muzicii triumfătoare stârneşte zâmbete telespectatorilor de orice vârstă. Pentru iubitorii circului, TVR 2 a pregătit pe 25 decembrie, de la ora 15.30 spectacolele Cirque du Soleil: Amaluna, iar de la ora 22.10  Cirque du Soleil: Alegria.

Filme romantice, de Artă, filme pentru copii sau pentru întreaga familie, comedii şi filme de animaţie – sunt surprizele pregătite la TVR 2 pentru toate zilele de sărbătoare. Printre cele mai așteptate titluri: vineri, 25 decembrie, de la 16.30, o feerie cinematografică nominalizată la Oscar: „Condurul şi trandafirul: Povestea Cenuşăresei”. Și în a doua zi de Crăciun, de la ora 20.10, intrăm pe tărâmul basmelor reale, urmărind „Sissi”, cu Romy Schneider.
Seara de sâmbătă se încheie cu o premieră: debutul, începând cu ora 22.00, a unui nou serial italian: Hotel Imperial.

>