Breaking news

De Crăciun și Revelion va ninge ca-n povești în România

Meteorologii ne dau vești bune: vom avea un Crăciun ca-n povești, întrucât va ninge în toată țara.

În zona Banatului, vremea va fi normală termic în primele două zile ale intervalului, cu temperaturi maxime medii în jur de 4 grade.

Începând cu 25 decembrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice vor urca până la o medie de 4 grade Celsius.

Temporar, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ, mixte în perioada 17-20 decembrie şi 26- 30 decembrie şi mai ales sub formă de ninsoare în restul intervalului.

Și în Crişana, începând din 25 decembrie, vremea se va încălzi, astfel că maximele termice se vor situa la o medie de 2-3 grade Celsius. În schimb, în perioada 23-30 decembrie vor fi precipitaţii în general slabe, la început sub formă de ninsoare, apoi lapoviţă şi posibil chiar ploaie.

În Transilvania, vremea va fi rece pe durata întregului interval, chiar deosebit de rece în perioada 20-24 decembrie, când, în medie, temperaturile maxime se vor situa între -8 şi -10 grade.  Temporar, va ninge în general slab în primele două zile, dar şi în perioada 22-30 decembrie.

În zona Maramureşului, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de ninsoare în intervalul 23-30 decembrie, dar şi în prima zi.

În Moldova, vremea va fi rece pe durata întregului interval, chiar deosebit de rece în perioada 21-24 decembrie, când, în medie, temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de -10 grade.

În zona Dobrogei, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod obişnuit în primele două zile, dar şi în intervalul 26-30 decembrie, când temperaturile maxime medii se vor situa între 2 şi 4 grade.

Pentru zona Munteniei, începând cu 25 decembrie vremea se va încălzi treptat, iar maximele termice vor urca uşor peste zero grade.

În Oltenia, vremea va fi normală termic în primele două zile şi în intervalul 26-30 decembrie, dar se va răci între 20 şi 25 decembrie, când maximele termice vor fi în medie cuprinse între -4 şi -2 grade.
La munte, vremea va fi rece, chiar deosebit de rece și vor fi ninsori slabe în primele zile, dar şi în perioada 23-30 decembrie.

>