Breaking news

De Crăciun, Digi 24 spune “Poveştile credinţei”

Pentru că sărbătoarea Crăciunului este una foarte importantă în viaţa românilor, prilej de bucurie, dar şi de meditaţie şi aplecare spre credinţă, Digi 24 a pregătit un program special pentru ziua de 25 decembrie.

De Crăciun, Digi 24  spune “Poveştile credinţei”,  o campanie care scoate la iveală oamenii care au în inima lor credinţa curată, oamenii luminaţi, cultivaţi, profund credincioşi, cei pentru care credinţa este un reper moral, o formă de bunăcuviinţă, o inspiraţie pentru ceea ce fac pentru ei şi, mai ales, pentru comunitate.

Toate aceste personaje  ale campaniei Digi24 au schimbat ceva în ei şi în viaţa celor din jurul lor, prin meseria lor, făcută cu credinţă.

Cântam colinde în fiecare an, de Crăciun, împreună cu mama şi cu toţi ai noştri. Şi acum cânt, şi eu şi soţul meu, colindăm şi cântăm aşa cum am făcut în copilărie. Îmi amintesc sărbătorile când în casă era cald, era frumos, pluteau nişte miresme în aer, miresme de brad, de mandarine…Ştiu că abia aşteptam prima zi de Crăciun să mă trezesc să vad bradul şi jucăriile”, mărturisește Draga Olteanu Matei la Digi24.

„Valorile pe care le-am moştenit, pe care le-am învăţat, pe care le-am deprins, mi-au modelat caracterul, m-au condus, mi-au lărgit orizontul, dar m-au şi învăţat să privesc cu încredere şi cu curaj în interiorul meu. Să-mi cunosc limitele, să-mi recunosc defectele, să depistez problemele, acolo unde sunt, să învăţ să recunosc neajunsurile, problemele. Momente de răzvrătire am avut mai ales în faţa propriilor mele neputinţe. Pe care am învăţat, de foarte tânără, să mi le recunosc şi să le privesc în faţă. Nu mă supăr pe oglindă, dacă-mi arată ceva ce nu-mi place. Poate să-mi vină să dau un pumn în oglindă, dar tot ce pot obţine e să-mi rănesc pumnul şi să fac o pagubă, să sparg oglinda. Nu se rezolvă aşa necazul. În ediții speciale ale știrilor, în ziua de Crăciun, Digi24 spune povesti despre credința unor oameni etalon ai societății românești, dar si a oamenilor simpli, cei care ascund povești fascinante de viață”, spune și actrița Maia Morgenstern.

Maia Morgenstern, Constantin Codrescu, Draga Olteanu Matei, principesa Marina Sturdza, soprana Felicia Filip, directorul Muzeului Satului, Doina Işfănoni, preşedintele asociaţiei speologilor români, Viorel Lascu, pictorul Marin Gherasim, medicul specialist în transplant Doina Hrehoret sunt doar câteva dintre personalitățile care, în ziua de Crăciun, vor fi alături de telespectatorii Digi 24.

>