Breaking news

De ce trebuie să ții cont când alegi un malaxor pentru o bucătărie profesională

Ești în căutarea unui malaxor pentru o bucătărie profesională? Îți spunem tot ce trebuie să știi despre el. Mai exact, îți vom spune ce este, ce aspecte trebuie să iei în considerare când îl alegi și ce tipuri există.

Ce este un malaxor?

Un malaxor este un echipament conceput pentru amestecarea și frământarea ingredientelor pentru a crea diverse produse coapte. Unul dintre cele mai cunoscute produse este pâinea.

Aspecte pe care trebuie să le iei în considerare când alegi un malaxor

Pentru a alege un echipament bun, capabil să se adapteze ritmului  de lucru și să ușureze munca celor care îl folosesc, este important să ții cont de o serie de aspecte importante. Acestea sunt:

 Putere

Principalul aspect pe care trebuie să-l ai în vedere înainte de a alege malaxorul este puterea. Pentru asta trebuie să știi exact ce activități vei desfășura, deoarece nu vei avea nevoie de aceeași putere, de exemplu, într-o brutărie (unde se prepară zilnic diferite tipuri de pâine, biscuiți, cornuri etc.) ca într-o patiserie unde se pregătesc doar câteva sortimente de prăjituri.

Ceea ce trebuie să știi este că, cu cât volumul de lucru este mai mare, cu atât puterea malaxorului ales va trebui să fie mai mare. Pentru a-ți face o idee, malaxoarele profesionale au de obicei o putere minimă de 400w, putând ajunge la 1400w în cele mai solicitante domenii de activitate.

Viteză

Un alt aspect esențial de care trebuie să ții cont este viteza cu care va funcționa. De exemplu, există malaxoare doar cu una sau două viteze, care pot fi folosite în sectoare de activitate mai puțin solicitante, unde abia se coc câteva serii de aluat în fiecare zi.

Dimpotrivă, dacă va trebui să folosești malaxorul multe ore pe zi, cel mai bine este să alegi un dispozitiv care are, cel puțin,  între cinci și zece viteze. În acest fel le poți adapta în funcție de aluatul frământat, economisind timp și efort. În plus, rezultatul va fi unul pe măsura așteptărilor.

Funcții

Funcțiile sunt un alt aspect cheie, deoarece ele depind direct de utilizarea pe care urmează să o dai malaxorului. Dacă vrei ca acest aparat să frământe doar câteva tipuri de aluat pe zi, s-ar putea să ai nevoie de un model care are doar o funcție de frământare.

În alte cazuri, în care este nevoie de diverse tipuri de frământare, este indicat să se aleagă un aparat cu mai multe funcții, astfel încât malaxorul să fie eficient.

În plus, va trebui acordată atenție și accesoriilor de care dispune malaxorul, deoarece acestea vor permite folosirea unei anumite funcție. Este important să ții cont de acest aspect, mai ales dacă îți vei extinde afacerea în viitor. În felul acesta eviți cheltuielile inutile.

Posibilitatea de curățare rapidă

Curățenia în bucătării este esențială pentru a menține igiena în spațiul de lucru. Trebuie să alegi malaxoare ușor de curățat și dezasamblat. Astfel, vei putea menține mereu curățenia în bucătărie.

De asemenea, cel mai bine este să alegi malaxoare din oțel inoxidabil, deoarece doar așa vei putea garanta prepararea unor produse de înaltă calitate. În plus, le vei putea curăța cu mai mare ușurință.

Greutate

În sfârșit, ultimul aspect pe care trebuie să-l iei în considerare este greutatea. Este adevărat, malaxorul profesional cântărește mai mult decât cel de uz casnic, dar totuși este indicat să alegi unul care să-ți permită să-l miști ușor dintr-un loc în altul.

Posibilitatea de a-l muta cu ușurință îți permite să folosești aparatul când ai nevoie și să-l depozitezi fără probleme când nu-ți mai trebuie.

Tipuri de malaxoare profesionale

Malaxor cu braț

Cu ajutorul acestuia poți frământa orice tip de aluat, oricât de moale sau tare ar fi acesta. Este ideal atât pentru aluaturi de pâine cât și de patiserie, rezultatul fiind produse de înaltă calitate. Totodată, este foarte simplu de utilizat și sigur.

Datorită „agresivității” scăzute pe care o are asupra aluatului, acesta va fi foarte bine aerat.

Îl poți folosi continuu fără probleme, deoarece este foarte rezistent. Pe de altă parte, aluatul obținut este foarte bine hidratat, rezultând o pâine foarte pufoasă.

La acest tip de malaxoare, mișcarea se produce datorită unui motor cu rotație reversibilă, care ușurează mult procesul de frământare.

Malaxor cu spirală

Simplu și sigur, acest tip de aparat este și foarte versatil. Se folosește în general în brutării, pizzerii sau patiserii. Este robust și foarte rezistent.

În funcție de model, bolul poate fi detașabil sau nu, iar la aproape toate modelele, viteza de rotație este reglabilă. Pe de altă parte, bolurile malaxoarelor cu spirală sunt mari, făcând posibilă frâmântarea unei cantități mari de aluat odată.

Malaxor multifuncțional

După cum sugerează și numele său, este un aparat care poate folosit pentru frământarea tuturor tipurilor de aluat: tari, semitari, lichide și moi. Datorită acestui fapt sunt perfecte pentru orice domeniu de activitate din sectorul Horeca.

Malaxor cu ax oblic

Acest tip de aparat este perfect pentru brutării sau pizzerii, unde se fac produse pe baza de drojdie. Este ușor de utilizat și foarte sigur.

De asemenea, este potrivit pentru utilizare continuă. Aluatul este frământat cu grijă, ceea ce îl face mai elastic atunci când este folosit. Deși poate fi folosit la prepararea tuturor tipurilor de aluat, este mai eficient în cazul aluaturilor tari și semitari.

După cum ai putut observa, există multe opțiuni de malaxoare potrivite pentru o afacere din sectorul Horeca. Acest lucru îți permite să alegi aparatul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale. Bine ar fi, ținând cont de cele spuse mai sus, să optezi pentru una dintre cele mai versatile variante. Succes!

>