Breaking news

De ce să oferi o bijuterie de copii cadou la naștere?

Sosirea unui bebeluș este întotdeauna un moment magic pe care vrem să-l sărbătorim așa cum trebuie. Astfel, suntem obișnuiți să marcăm în mod voluntar această zi importantă oferind un cadou nou-născutului sau proaspetei mame, alegând  bijuterii pentru mame. Prețioase și durabile, bijuteriile sunt perfecte în astfel de circumstanțe.

Bijuteriile au valoare sentimentală

Orice obiect oferit de o persoană dragă este de mare importanță, dar în mod tradițional este vorba despre bijuteriile care emoționează. Bijuteria este deci o idee de cadou foarte bună pentru copii deoarece:

Copilul își va păstra bijuteria pentru o lungă parte din viață: va fi una dintre cele mai vechi amintiri ale sale. În copilărie își va crea amintiri cu bijuteria sa, de care își va putea aminti la bătrânețe.

Cel mai frecvent, brățările sau lanțurile sunt folosite ca dar de naștere. Acest lucru face posibilă împodobirea copilului de la o vârstă fragedă cu un obiect prețios.

Pentru că pot fi gravate

Lucrul frumos la brățări este că pot fi gravate. Brățările pentru copii sunt brățări mici cu zale, foarte drăguțe și prețioase, dar au și o placă mică care poate fi gravată.

Este posibil să ai gravat pe ele numele sau data nașterii copilului. Daca bijuteria este oferită cu o ocazie specială, precum un botez, aceasta poate fi gravată și cu data botezului.

De asemenea, este posibil să ai gravat un simbol, cum ar fi un steag care simbolizează o origine. Cu toate acestea, această practică este mult mai rară.

Acest lucru face posibilă deținerea unei bijuterii personalizate și unice, care îi crește valoarea.

Cum să alegi un cadou bun pentru naștere?

Alegerea materialului bijuteriei este foarte important, mai ales pentru copii. Cu cât sunt mai tineri, cu atât au pielea mai fragilă și sensibilă. Prin urmare, nu este recomandat să alegi o bijuterie din orice material.

Pentru nou-născuți, preferă bijuteriile din aur sau argint. Într-adevăr, metalele mai ieftine, cum ar fi nichelul, le-ar putea deteriora pielea. Înainte de a cumpăra bijuteria, este deci recomandabil să întrebi vânzătorul despre compoziție.

Pentru copii, indiferent de vârstă, este de luat în considerare și dimensiunea bijuteriei. Este indicat să alegi o bijuterie a cărei închidere poate fi adaptată, pentru a o mări atunci când copilul crește și el.

Ce bijuterie pentru ce copil?

Opțiunile de bijuterii sunt numeroase: colier, brățară, inel, cercel… Poate fi dificil să faci o alegere. De aceea, pentru a face alegerea corectă, este mai bine să fii însoțit de persoana căreia i se va face cadoul, atât copil cât și adult.

Un pandantiv de botez pentru naștere

Acesta este un cadou tradițional oferit de obicei de naș și nașă la botezul copilului. Pandantivul de la botez simbolizează începutul unei povești. De asemenea, se recomandă marcarea sosirii unui copil în cadrul unei comunități religioase. Acest tip de medalie are avantajul de a fi un cadou mixt întrucât poate merge atât la o fetiță cât și la un băiețel.

De la cel mai simplu la cel mai sofisticat, pandantivul este oferit în diferite modele de pe piață. Cu toate acestea, îți poți baza alegerea pe 2 categorii principale: un model religios (Fecioara cu Pruncul, un Înger, o Cruce etc.) sau un model laic (un Arbore al Vieții, un porumbel, o inimă etc.) .

O brățară

Brățările sunt unul dintre cele mai comune cadouri pentru nou-născuți oferite împreună cu un pandantiv de botez. Astfel, sunt o optiune excelentă în ceea ce privește cadoul de naștere. Totuși, un bebeluș, fiind încă foarte mic și foarte sensibil la materiale noi, este important să ții cont de câteva criterii de selecție.

În primul rând, materialul cu care este realizată brățara. Materialul trebuie sa fie hipoalergenic, asa că optează pentru o brățară din aur sau argint.

În al doilea rând, deoarece încheietura mâinii unui bebeluș este încă foarte mică, asigură-te că brățara pe care o alegi are dimensiunea potrivită.